Gardus pusrytis ar užkandis išalkus. Man sumuštiniuose tinka ir patinka nepilnai išsilydęs fermentinis sūris – čia jis būtent toks dėl karšto kiaušinio ir sūrio sąlyčio. Žoleles renkuosi sezoniškai, bet iš visų bandytų visgi pirmą vietą atiduočiau burokų, rukolos ir rūgštynių lapų mišiniui, nors kai kas prašo tokio sumuštinio tik su Iceberg salotos lapais.
Vienam sumuštiniui į gerai įkaitintą keptuvę įmušu
1 didesnį kiaušinį
Pasūdau, paberiu maltų pipirų ir iki traškumo apkepu iš abiejų pusių. Kepant kiaušiniui,
2 duonos riekių
puses lengvai patepu
Majonezu
Toliau dedu
saują žalumynų
2-3 fermentinio sūrio riekeles
Iškeptą kiaušinį dedu ant sūrio, suvožiu abi riekes, gerai suspaudžiu ir iškarto tiekiu.
Smagiausia valgyti rankomis, bet galima tiekti ir su stalo įrankiais.