Suvožtinis su keptu kiaušiniu

DSC_1056

Gardus pusrytis ar užkandis išalkus. Man sumuštiniuose tinka ir patinka nepilnai išsilydęs fermentinis sūris – čia jis būtent toks dėl karšto kiaušinio ir sūrio sąlyčio. Žoleles renkuosi sezoniškai, bet iš visų bandytų visgi pirmą vietą atiduočiau burokų, rukolos ir rūgštynių lapų mišiniui, nors kai kas prašo tokio sumuštinio tik su Iceberg salotos lapais. 

Vienam sumuštiniui į gerai įkaitintą keptuvę įmušu

1 didesnį kiaušinį

Pasūdau, paberiu maltų pipirų ir iki traškumo apkepu iš abiejų pusių. Kepant kiaušiniui,

2 duonos riekių

puses lengvai patepu

Majonezu

Toliau dedu

saują žalumynų

2-3 fermentinio sūrio riekeles

Iškeptą kiaušinį dedu ant sūrio, suvožiu abi riekes, gerai suspaudžiu ir iškarto tiekiu.

Smagiausia valgyti rankomis, bet galima tiekti ir su stalo įrankiais.

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s