Menkių ikrų užtepėlė

DSC_0305

Menkių ikrais pakvipo turgus, negalėjau praeiti pro šalį, nenusipirkus jų ir mintyse neprasukdama visų receptų, kuriuos esu gaminusi. Kadangi ikrų sezonas šiemet sutampa su Velykomis, pagaminau ypatingos užtepėlė. Kaip visada, ypatingumas skonyje, o ne gaminimo sudėtingume. Švelnaus skonio, su traškančiais ikrais ir sezamas – puikiai tiks kaip užkandis. 

0,5kg menkių ikrų

išplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu ir dedu į įkaitintą keptuvę (jei jūsų keptuvė svylančiu dugnu – reikės šlakelio aliejaus). Pamažinu ugnį, dengiu dangtį ir palieku troškintis 10-15min., tą laiką išnaudoju kitų ingredientų pasiruošimui.

1 didesnę morką – sutarkuoju stambiai

1 svogūną – sukapoju kuo smulkiau

Daržoves beriu į keptuvę, permaišau, vėl dengiu dangtį 10min. Tuomet išjungiu ugnį. Atvėsusius ikrus su daržovėmis dedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, permalu iki vienalytės masės, tada suberiu

1aš druskos

1aš ciberžolės

1aš garstyčių miltelių

2vš sezamo sėklų

8vš majonezo

Dar kartą jungiu peilius, bet tik kol persimaišys prieskoniai.

Užtepėlę atšaldau, šventiškesniam stalui tepu arba išspaudžiu konditeriniu antgaliu ant mėgstamos duonos kvadratėlių ir pagardinu šviežių prieskonių lapeliais, taip formuodama vienakąsnius. Kasdienai tinka ir nepjaustyta riekė.

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos