Menkių ikrų užtepėlė

DSC_0305

Menkių ikrais pakvipo pavasarinis turgus, negalėjau praeiti pro šalį, nenusipirkus jų ir mintyse neprasukdama visų receptų, kuriuos esu gaminusi. Kadangi menkių ikrų sezonas šiemet sutampa su Velykomis, pagaminau ypatingos užtepėlės. Kaip visada, ypatingumas skonyje, o ne gaminimo sudėtingume. O skonis švelnus, su traškančiais ikrais ir sezamais – puikiai tiks kaip užkandis tiek vakarėliui, tiek iškylaujant gamtoje. 

Vienu kartu ruošiu

0,5 kg menkių ikrų

Juos perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu ir dedu į įkaitintą keptuvę (jei jūsų keptuvė svylančiu dugnu – reikės šlakelio aliejaus). Sumažinu ugnį, dengiu dangtį ir palieku troškintis 10-15 min., tą laiką išnaudodama kitų ingredientų paruošimui.

1 didesnę morką – stambiai sutarkuoju

1 vidutinį svogūną – sukapoju kuo smulkiau

Daržoves beriu į keptuvę su ikrais, permaišau, vėl dengiu dangtį ir palieku troškintis dar 10 min. Tuomet išjungiu ugnį. Atvėsusius ikrus su daržovėmis dedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, permalu iki vienalytės masės, tuomet suberiu

1 aš druskos

1 aš ciberžolės

1 aš garstyčių miltelių

2 vš sezamo sėklų

8 vš majonezo

Dar kartą jungiu peilius, bet tik kol įsimaišys prieskoniai.

Užtepėlę atšaldau, šventiškesniam stalui tepu arba išspaudžiu konditeriniu antgaliu ant mėgstamos duonos kvadratėlių ir pagardinu šviežių prieskonių lapeliais, taip formuodama vienakąsnius. Kasdienai tinka ir nepjaustyta riekė.

Parašykite komentarą