Jautienos sriuba su bulgur, pievagrybiais ir žaliąja paprika

DSC_0626

Bulgur kruopos mūsų parduotuvėse dar retos viešnios, dažniausiai jas perku turkų maisto parduotuvėse, nors esu mačiusi ir dideliuose prekybos centruose. Bulgur kruopas naudodavau salotose ar troškiniuose, šįkart sumaniau jų dėti į sriubą. Kruopos labai skaniai suderėjo su jautiena, pievagrybiais ir žaliąja paprika. Sriuba gavosi ypatingai soti, šildanti. Karšto patiekalo po jos nebesinorėjo. Šioje sriuboje itin tiko aštrūs prieskoniai.

Kaičiu 5l puodą su 3l vandens, jam užvirus, sudedu

0,7-1kg jautienos kulninės

Imuosi daržovių, susipjaustau

2 žaliąsias paprikas – nedideliais šiaudeliais

2 morkas – šiaudeliais

300g pievagrybių – mažus dedu nepjaustytus, didesnius ketvirčiuoju

Jautienai išvirus, traukiu ją į lėkštę, truputį atvėsinu, iškaulinu ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Sultinį iki 3/4 puodo tūrio papildau karštu vandeniu, sudedu daržoves ir jautieną, taip pat suberiu

1st bulgur kruopų

2aš druskos

1aš čili dribsnių

1aš džiovinto baziliko

žiupsnelį džiovintų raudonėlių

Paverdu apie 10-15min., išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir sriubą palieku subręsti. Po 20-30min. tiekiu giliose lėkštėse, labai tinka su lavašu, ciabatta ar prancūzišku batonu.

Parašykite komentarą