Bulgur kruopos mūsų parduotuvėse dar retos viešnios, dažniausiai jas perku turkų maisto parduotuvėse, nors esu mačiusi ir dideliuose prekybos centruose. Bulgur kruopas naudodavau salotose ar troškiniuose, šįkart sumaniau jų dėti į sriubą. Kruopos labai skaniai suderėjo su jautiena, pievagrybiais ir žaliąja paprika. Sriuba gavosi ypatingai soti, šildanti. Karšto patiekalo po jos nebesinorėjo. Šioje sriuboje itin tiko aštrūs prieskoniai.
Kaičiu 5l puodą su 3l vandens, jam užvirus, sudedu
0,7-1kg jautienos kulninės
Imuosi daržovių, susipjaustau
2 žaliąsias paprikas – nedideliais šiaudeliais
2 morkas – šiaudeliais
300g pievagrybių – mažus dedu nepjaustytus, didesnius ketvirčiuoju
Jautienai išvirus, traukiu ją į lėkštę, truputį atvėsinu, iškaulinu ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Sultinį iki 3/4 puodo tūrio papildau karštu vandeniu, sudedu daržoves ir jautieną, taip pat suberiu
1st bulgur kruopų
2aš druskos
1aš čili dribsnių
1aš džiovinto baziliko
žiupsnelį džiovintų raudonėlių
Paverdu apie 10-15min., išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir sriubą palieku subręsti. Po 20-30min. tiekiu giliose lėkštėse, labai tinka su lavašu, ciabatta ar prancūzišku batonu.