Kūmutės šašlykas

DSC_0635

Niekada nepavedęs receptas, maloniai aštrus, jei nemėgstat aštrumo – nedėkit pipiriukų. Dalis recepto pasiskolinta iš Jamaikos Jerk mėsos marinato, dalies ingredientų atsisakant ir papildant labiau lietuviškais. Šašlykai visada būna sultingi, nes aliejaus plėvelė, padengianti mėsą, neleidžia ištekėt sultims. Naudoju kiaulienos kryžmę arba mentę.

1kg mėsos reikia:

0,5aš stambios druskos

1aš rudojo cukraus

2-3 svogūnų

4-5vš aliejaus

2vš sojos padažo

Marinuotų čiliukų arba jelapenų (2-3 gabaliukų)

Apie 2cm skustos imbiero šaknies

1 citrinos sulčių

Po žiupsnį šviežių ar džiovintų rozmarino, čiobrelio ir peletrūno

Mėsą supjaustau norimo dydžio gabalais. Kombaino peiliais iki tyrės sumalu visus ingredientus ir šią košę pilu ant mėsytės ir gerai įminkau. Dengiu dangčiu ar maistine plėvele ir palieku kambario temperatūroje apie 6-8h. Galima laikyti ir ilgiau – iki 24h, skonis nuo to tik gerėja.

Patarimas – kepant nesitraukite nuo žarijų, varvėdamas aliejus užsidega, todėl didelė tikimybė sudegint mėsą.

 

Citata

4 Komentaras (+add yours?)

  1. Edmundas
    Bal 20, 2015 @ 05:55:01

    savaitgalį išbandžiau, tikrai skanu ir svečiai gyrė

    Atsakyti

  2. Edmundas
    Bal 24, 2015 @ 21:10:31

    Si savaitgali bandysiu daryti kepsnius ant groteliu, pagal si recepta,manau bus skanu. jau prisikvieciau sveciu

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos