Kepti kalmarų žiedai

DSC_0610

Kepti kalmarų žiedai – puikus užkandis, tiek šiltas tiek atvėsęs, nors pirmenybę visgi teikčiau šiltiems. Taip pat labai didelė padažų pasirinkimo įvairovė, galima naudoti česnakinius, garstyčių ar raudonuosius aštriuosius. Teisingai paruošti šį patiekalą nėra sudėtinga, svarbiausia nepervirti žiedų, kad jie netaptų kieti. Taip pat, tešloje nenaudoju kiaušinių, o miltus papildau džiūvėsėliais – taip traškiau.

Aprašysiu proporcijas 500g šviežių kalmarų paruošimui.  Jei perku šaldytus, juos palieku kambario temperatūroje atvėsti, supjaustau 4-5mm žiedais, didesniame puode užverdu 0,5 tūrio vandens. Vandenį pasūdau ir suberiu žiedus. Verdu 1 minutę, jokiu būdu ne ilgiau. Košiu į koštuvą kriauklėje, o kol žiedai vėsta, pasiruošiu tešlą.

3vš miltų

3vš džiūvėsėlių

1aš ciberžolės

Žiupsnelį čiobrelio

Gerai permaišau giliame dubenyje ir, visąlaik maišydama, skiedžiu vandeniu, kol gaunu grietinės tirštumo tešlą. Nemirkau kiekvieno žiedo atskirai, tiesiog suberiu juos į tešlą, permaišau, kad tešla tolygiai padengtų kalmarus ir palieku 15min.

Kaičiu keptuvę, pilu šlakelį aliejaus, jį gerokai įkaitinu. Nemažinant ugnies, dedu žiedus ir kepu po 2-3min. iš kiekvienos pusės. Iškeptus kelioms akimirkoms dedu ant popierinės servetėlės, kad nubėgtų kepimo riebalai ir iškarto tiekiu.

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s