Gal dar ne klasika, bet jau daugelio tikrai ragautas užkandis, mano galva tobulas, kai kažką reikia greitai paruošti, papuošti stalą ir nudžiuginti gomurį. Dabar, kai miškai žaliuoja šviežiais lapeliais, vietoj rukolos į šoninę galima sukti rūgštynių, garšvų, kiaulpienių lapus ar jų miksą, kiekvieną kartą bus kitas skonis. Mane ypatingai nustebino šviežių kiaulpienių lapelių skonis – nė kiek nekartus, intensyvus ir gaivus.
Perku jau pjaustytą
Šalto rūkymo šoninę
Kiekvieną juostą patepu
Lydytu sūreliu (pvz, Panemunės ar Lankų, gali būti su kumpiu)
Iš krašto dedu nemažą žiupsnį žolelių ir susuku rulonu. Ypatingam skoniui paruoštus užkandžius pabarstau trupučiu
Džiovinto čiobrelio
Dar skaniau, jei iki tiekiant, juos pavyksta palaikyti šaldytuve.