Labai norėjosi ko nors ypatingai skanaus, bet tuo pačiu menančio vaikystės skonius. Sumanėme kepti bulvinius blynus, o turguje akis užkliuvo už šviežių špinatų lapelių. Taip ir gimė naujas receptas. Šie blynai skiriasi nuo klasikos ne tik puresne tekstūra, bet ir gausesne skonių puokšte, mums labaaaai patiko.
300g špinatų lapelių
gerai perplaunu po tekančia šalto vandens srove ir beriu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, smulkinu, kol gaunu vientisą žalią masę. Tuomet peilius keičiu smulkia tarka ir įtarkuoju
8-10 vidutinių bulvių
Žinoma, skustas ir perplautas. Tarkius perpilu į gilesnį dubenį, įmušu
3 kiaušinius
Pasūdau, gerai permaišau ir kaičiu keptuvę. Jai įkaitus, pilu
Aliejaus
ir didesniu šaukštu formuoju blynus, Kepu, kol gražiai paruduoja kraštai, verčiu ir vėl laukiu apskrudusių pakraščių, tai priklauso nuo ugnies kaitrumo, nors rekomenduočiau kepti ant vidutinės ugnies – bulvės, net ir tarkuotos, pakankamai ilgai kepa.
Tiekiu su grietine ar grietinės-varškės padažu.
Iš šio kiekio produktų iškepu apie 20 blynų.
Net seilė nutįso, labai gardžiai atrodo. Būtinai pabandysiu iškepti, kai špinatu turesiu, tik kad nepamirščiau.
Labai smagu, kad patiko. Tikiuosi tokių pačių emocijų pabandžius pasigaminti 😉