Kitokia kopūstienė su mėsos kukuliais

DSC_0774

 Gardžioji kopūstienė, kurią gaminu truputį kitaip nei esame įpratę. Kaip ir dauguma sriubų, ji yra šildanti, soti, tiršta. Tačiau keptų daržovių skonis kardinaliai pakeičia įprastą. Pastaruoju metu bandome bulves keisti kitomis daržovėmis, šioje sriuboje pavaduotojas – pastarnokas. Sriubos tekstūrą pavadinčiau „pusiau trinta”, nes apkeptos daržovės sultiny tarsi išplaukia. Gamyba tikrai nesudėtinga ir ilgai neužtrunkanti. 

Jungiu orkaitę 180C ir jai kaistant pasiruošiu daržoves.

2 vidutines morkas supjaustau šiaudeliais

2 vidutinius svogūnus – stambesniais kubeliais

1/4 nedidelio kopūsto – šiaudeliais

1 didesnį pastarnoką – nedideliais kubeliais

Gilesniame inde sumaišau

3vš aliejaus

1vš rudojo cukraus (galima keisti medumi)

Suberiu pjaustytas daržoves, gerai permaišau, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų ir daržoves dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ją šaunu į orkaitę 15-25min. (kol gražiai paruduos), o joms kepant pasiruošiu sultinį. Galima naudoti bet kokios mėsos ar paukštienos faršą, mums skaniausias jautienos. Kaičiu 5l puodą su 3l vandens ir lipdau kukulius.

400g jautienos faršo

perminkau su

1 kiaušiniu

Ir formuoju nedidelius rutuliukus. Vandeniui puode užvirus, juos suberiu, palaukiu kol vėl užvirs, nugraibau susidariusias putas (jei susidaro). Sudedu keptas daržoves, tada jau pagardinu

2aš druskos

1aš maltų kmynų

1aš džiovinto raudonėlio

Nuo užvirimo verdu ne ilgiau 10min., uždengiu dangtį ir palieku sriubą subręsti.

Tiekiu su šaukštu grietinės, skrebučiais ar juoda duona.  

Patarimas – jei norite dar tirštesnės sriubos, kartu su kukuliais į verdantį vandenį įberkite 0,5st kvietinių ar miežinių kruopų.

 

Parašykite komentarą