Jei sąžiningai – nesu didelė žvėrienos mėgėja, bet tik todėl, kad jos beveik niekada neruošdavau. Ir štai pasitaikė proga pasigaminti bebrienos. Perverčiau daug receptų tinklalapių, perskambinau pažįstamiems, gaminantiems „laukinę” mėsą ir ėmėmės gamybos. Gaminau 4kg bebrienos, aprašysiu proporcijas tokiam kiekiui.
Mėsą porą dienų laikėme uždengtame keramikiniame inde vėsioje patalpoje. Trečią dieną paruošiau marinatą iš
3st vandens
1st obuolių acto
1vš druskos
3aš žvėrienos prieskonių
8 skiltelių plonai supjaustytų česnako skiltelių
Marinato neviriau, gerai išmaišiau, užpyliau ant mėsos, mėsą ilgai minkiau marinate, kad suminkštėtų ir, uždengus dangtį, palikau toje pačioje vėsioje vietoje marinuotis. Tuomet užkaičiau puodą su 5l vandens, sudėjau perplautus mėsos gabalus ir viriau apie 1,5h.
Dalį mėsos nešėme į rūkyklą, rūkėme karštu dūmu su trupučiu kadagio apie 4h.
Likusią mėsą (apie 1,5kg) troškinau moliniame inde su daržovėmis:
2 griežinėliais pjaustytomis morkomis
2 vidutiniais kapotais svogūnais
1 griežinėliais pjaustytu pastarnoku
žiupsniu džiovintų baravykų
4-5 kadagio uogomis
Žiupsneliu čili dribsnių
Mėsa išklojau indo dugną, truputį pasūdžiau, sudėjau daržoves ir prieskonius, užpyliau
1st sauso raudono vyno
Ir pašoviau orkaitėn 1,5h.
Troškinys gavosi ypatingai kvapnus, bebrienos mėsa – tamsi, minkšta ir sodraus skonio. Vieną porciją gardinau bruknių pagardu, buvo labai skanu.
Rūkyta bebriena itin tinka užkandžiaujant ar ant sumuštinių.