Bebriena

DSC_1028

Jei sąžiningai – nesu didelė žvėrienos mėgėja, bet tik todėl, kad jos beveik niekada neruošdavau. Ir štai pasitaikė proga pasigaminti bebrienos. Perverčiau daug receptų tinklalapių, perskambinau pažįstamiems, gaminantiems „laukinę” mėsą ir ėmėmės gamybos. Gaminau 4kg bebrienos, aprašysiu proporcijas tokiam kiekiui. 

Mėsą porą dienų laikėme uždengtame keramikiniame inde vėsioje patalpoje. Trečią dieną paruošiau marinatą iš

3st vandens

1st obuolių acto

1vš druskos

3aš žvėrienos prieskonių

8 skiltelių plonai supjaustytų česnako skiltelių

Marinato neviriau, gerai išmaišiau, užpyliau ant mėsos, mėsą ilgai minkiau marinate, kad suminkštėtų ir, uždengus dangtį, palikau toje pačioje vėsioje vietoje marinuotis. Tuomet užkaičiau puodą su 5l vandens, sudėjau perplautus mėsos gabalus ir viriau apie 1,5h.

Dalį mėsos nešėme į rūkyklą, rūkėme karštu dūmu su trupučiu kadagio apie 4h.

Likusią mėsą (apie 1,5kg) troškinau moliniame inde su daržovėmis:

2 griežinėliais pjaustytomis morkomis

2 vidutiniais kapotais svogūnais

1 griežinėliais pjaustytu pastarnoku

žiupsniu džiovintų baravykų

4-5 kadagio uogomis

Žiupsneliu čili dribsnių

Mėsa išklojau indo dugną, truputį pasūdžiau, sudėjau daržoves ir prieskonius, užpyliau

1st sauso raudono vyno

Ir pašoviau orkaitėn 1,5h.

Troškinys gavosi ypatingai kvapnus, bebrienos mėsa – tamsi, minkšta ir sodraus skonio. Vieną porciją gardinau bruknių pagardu, buvo labai skanu.

Rūkyta bebriena itin tinka užkandžiaujant ar ant sumuštinių.

 

Parašykite komentarą