Čili aliejus

DSC_0533

Pavasarį, kai prasideda pirmos šviežios daržovės, atsidarau džiovintų prieskonių spintelę ir iš likučių prigaminu kvapnių aliejų. Džiovintas žoles ir daržoves rekomenduojama sunaudoti per 12mėn., o užpylus aliejumi, jomis dar galima džiaugtis ilgą laiką. Šiandien – čili diena. Nuotraukoje pusės litro stiklainis.

Sausas džiovintas čili ankštis sudedu į stiklainį, papildomai įberiu

Čili dribsnių su sėklomis

Ir iki viršaus užpilu alyvuogių aliejumi. Stiklainį užsuku ir dedu į tamsią vietą bent savaitei.

Šis aliejus labai tinka mėsos ir paukštienos patiekalų ruošimui ir šviežių salotų gardinimui. Svarbiausia nepadauginti 🙂

Taip pat gaminu bazilikų, raudonėlio, rozmarino aliejus.

Parašykite komentarą