Pavasarį, kai prasideda pirmos šviežios daržovės, atsidarau džiovintų prieskonių spintelę ir iš likučių prigaminu kvapnių aliejų. Džiovintas žoles ir daržoves rekomenduojama sunaudoti per 12mėn., o užpylus aliejumi, jomis dar galima džiaugtis ilgą laiką. Šiandien – čili diena. Nuotraukoje pusės litro stiklainis.
Sausas džiovintas čili ankštis sudedu į stiklainį, papildomai įberiu
Čili dribsnių su sėklomis
Ir iki viršaus užpilu alyvuogių aliejumi. Stiklainį užsuku ir dedu į tamsią vietą bent savaitei.
Šis aliejus labai tinka mėsos ir paukštienos patiekalų ruošimui ir šviežių salotų gardinimui. Svarbiausia nepadauginti 🙂
Taip pat gaminu bazilikų, raudonėlio, rozmarino aliejus.