Neįmantrus patiekalas, tačiau skonis, ruošiant tokiu būdu, tikrai pranoksta lūkesčius. Širdeles naudodavau geriausiu atveju salotų „Iš širdies” gamybai, tačiau, valgytojams reikalaujant, buvo sumanytas toks kepimo būdas, ir jis pasiteisino. Širdeles galima kepti ir ne ant iešmų, jų privalumas – gražus porcijinis pateikimas. Svarbiausia neperkrauti lėkštės garnyru, kuklus salotų ir garstyčių padažo variantas pats tas.
1kg viščiukų širdelių
gerai perplaunu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu ir sudedu į gilesnį indą. Ten pat sudedu
1aš druskos
6-8 traiškytas česnakų skilteles
3vš aliejaus
0,5aš rudojo cukraus
2-3vš citrinos sulčių
Žiupsnelį džiovintų čiobrelių
Viską kruopščiai permaišau, dengiu maistine plėvele ir palieku marinuotis bent 4h.
Tuomet širdeles veriu ant medinių iešmelių, juos išdėlioju stiklinėje formoje, kurią šaunu į orkaitę. Jungiu kepimo režimą iš apačios, 150C temperatūrą ir kepu apie 20min. Tuomet perjungiu režimą į kepimą iš abiejų pusių ir padidinu temperatūrą ki 180C. Po 15min. jungiu grilio režimą ir po dar 10-15min. kepimo procedūrą baigiu.
Širdelėms kepant, supjaustau lapinių ar gūžinių salotų lapus, juos išdėlioju lėkštėse, palaistau medaus-garstyčių padažu.
Iešmelius dedu į lėkštes ir iškarto tiekiu. Galima valgyti su juodos duonos rieke.