Vilkžuvės kepsnys

DSC_0908

Žuvies skyriuje akis užkliuvo už vilkžuvės didkepsnio, gabalas atrodė įspūdingai, todėl sumaniau išbandyti šios žuvies skonį.

Na, eilinį kartą sumokėjau beveik pusę kainos už vandenį, kuriame žuvis buvo šaldyta. Vis prisimenu, kad esu sau pažadėjusi pirkti tik atšildytą žuvį, bet taip mėgstu bandyti naujus skonius, kad pažadas išgaruoja tik pamačius kokią naują rūšį :) 

Tokias riebias žuvis kepu be kiaušinių ar miltų. Tiesiog įkaitinu porą šaukštų aliejaus keptuvėje ir atšildytą ir nusausintą žuvį dedu tik į labai karštą keptuvę. Taškosi, čirškia, bet taip reikia.

Apačiai apskrudus, kepsnį apverčiu ir tuomet žuvį pabarstau

Druska

Maltais baltais pipirais

Žiupsniu džiovinto raudonėlio

Žiupsniu džiovinto čiobrelio

Sumažinu ugnį, dengiu dangtį ir kepu dar apie 7-8min.

Riebių žuvų garnyrui naudoju kuo gaivesnes salotas, morkas, agurkus, ridikėlius ar baltuosius ridikus, garstyčių padažą.

Žuvį tiekiu tuoj pat, pašlakščiusi citrinų ar laimo sultimis.

Tokiu, itin paprastu, būdu ruošta žuvis atskleidžia savo skonį, tačiau tinka ne visoms žuvų rūšims. Taip ruošiu lašišą, riebžuvę, tuną, kuprę, tačiau visai netinka skumbrei ar jūrinei lydekai.

Patarimas – prieš pat baigiant kepti, galima užberti garstyčių sėklų.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s