Žuvies apkepėlė

DSC_1203

Vienas iš greičiausiai paruošiamų žuvies patiekalų mano virtuvėje. Visada kepu didelį apkepą, mat jis tinka ir pietų, ir vakarienės stalui, šaltas – kaip užkandis ar net ant duonos riekelėmis su daržovėmis. Taip pat šis apkepas turi ypatybę, panašią į cepelinų – kitą dieną pašildytas orkaitėje ar keptuvėje tampa dar skanesniu. Dar vienas malonumas – daug variacijų. Kartais į tešlą įmaišau špinatų ar petražolių, tinka ir gelsvės lapai. O viršų barstau vis kitokiomis sėklomis, tai irgi keičia skonį.

Didelei stiklinei formai juostelėmis supjaustau

1kg menkės, lydekos ar kitos jūrinės žuvies filė

Gilesniame inde labai gerai sumaišau

5 kiaušinius

200lm grietinėlės

4vš krakmolo

1aš druskos

žiupsnelį džiovinto čiobrelio

Galiausiai sudedu labai smulkiai sukapotą

1 didesnį svogūną

Žuvies juosteles sudedu į gautą tešlą, atsargiai permaišau ir pilu į kepimo formą. Viršų barstau burnočio, linų, sezamų sėklomis ar visomis kartu.

Kepu apie 45min.

Pietums tinka su konservuotomis ar šviežiomis daržovėmis, man asmeniškai skaniausia su apvirtomis „al dente” morkomis ir kalafiorais.

 

0 atsakymų į “Žuvies apkepėlė”

  1. Gaminau pagal šį receptą. Skanu, lengvas maistas. Kaip šeima sako – gavosi kiaušinienė su žuvimi 🙂

Parašykite komentarą