Šaldytuve vytinta vištiena su “Starka”

????????????????????????????????????

Kadaise panašiu receptu vištieną ruošdavo pažįstama, ji mėsą marinuodavo prieskoniuose su konjaku. Beieškant naujų ir pigesnių skonių prieš kelis metus sumaniau konjaką pakeisti “Starka”, ir nuo tuomet naudoju tik ją. Tiesą sakant, nežinau kodėl, tačiau konjaką pavaduoja puikiai. Taip pat pakeičiau vytinimo procesą ant kilpos šiltoje patalpoje į šaltą vytinimo būdą. Taip ruošta mėsa būna skaidri, neperdžiūvusi, visada gražiai pjaustosi. Nuostabus užkandis net išrankiausiems. 

Perku vištienos file, 4 gabaliukus, arba

2 vištienos krūtinėles

Krūtinėles išdoroju, mėsos puseles nupjaudama nuo kaulo. Perplaunu po tekančiu vandeniu ir labai gerai nusausinu popieriniais rankšluosčiais. Dubenyje sumaišau

0,5kg rupios druskos

1vš maltų pipirų

1vš džiovinto česnako (arba granulių)

1aš džiovinto raudonėlio

100g “Starkos”

Šviežias česnakas netinka, kelis kartus bandžiau, nes mėgstu šviežio aromatą, tačiau vytinimo procesui tai pakenkė…

Mišinį įmasažuoju į mėsą, kuo ilgiau vištiena minkoma – tuo skaniau. Aš užtrunku apie 10min.

Viską sudedu į indą su dangteliu ir jį dviems dienoms pamirštu šaldytuve. Tada file kruopščiai išplaunu, nusausinu ir kiekvieną gabalą suvynioju į švarų lininį rankšluostuką ar kelis sluoksnius marlės. Vyniotinius dedu į šaldytuvą. Po 5 dienų jau ragaujame.

Citata

11 Komentaras (+add yours?)

  1. Cocina-rendez-vous
    Geg 17, 2015 @ 19:07:39

    Ir koks koks skonis? :) ar viskas tobulai gavosi ar dar kazkokiu pastabu turite?

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Geg 17, 2015 @ 19:35:13

      :) skonis išbandytas ne kartą, jau kelis metus mėgaujamės šiuo skanumynu. Pastaba nebent ta, kad jei norite aštriau – dėkite čili miltelių, jei norisi stipresnio aromato – provanso žolelių. Skanaus ;)

      Atsakyti

  2. Serpent
    Geg 18, 2015 @ 09:44:28

    Bet juk višta lieka termiškai neapdorota, ar nebijot pasigaut kokių nors salmonelių ir pan.?

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Geg 18, 2015 @ 10:04:52

      Na, bijant nevalgytume jokių vytintų produktų, karpačio ar gaminių su termiškai neapdorotais kiaušiniais. Svarbu rinktis patikimą pardavėją. O šiame patiekale alkoholis – irgi ne šiaip sau ;)

      Atsakyti

  3. DaivaW
    Geg 22, 2015 @ 12:08:55

    Manau galima “Starką” pakeisti degtine? Čia, kur gyvenu, “Starkos” rasti neįmanoma.

    Atsakyti

  4. DaivaW
    Geg 22, 2015 @ 12:13:11

    Dekui. Bandysiu ir aš.

    Atsakyti

  5. DaivaW
    Geg 23, 2015 @ 09:29:37

    Kaip manot, verta bandyti dėti česnako miltelius. Taip noriu dabar gaminti, bet neturiu galimybes šiuo momentu įsigyti džiovinto česnako ar granulių.

    Atsakyti

  6. Ingrida
    Kov 10, 2016 @ 09:52:01

    Vienareikšmiškai – negalima valgyti žalios vištienos. Yra žaliavų, kurias galima termiškai neapdorotas valgyti, bet vištienos – griežtai NE

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Kov 10, 2016 @ 21:54:27

      Nemanau, Ingrida, kad galima ką nors teigti vienareikšmiškai, pasaulis labai didelis, ir jei pasidomėtumėte šio recepto kilme ir tradicija, sužinotumėte, kad jis jau skaičiuoja šimtmečius. Mano pataisa tik Starka, originale naudojamas konjakas. Arba brendis. Romas. Degtinė. Zubrovka.

      Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos