Viena draugė šiuos suktinukus vadina „lavašas su piktžolėmis”. Ir ji savotiškai teisi, tai, ką vadiname piktžolėmis, dažnam tampa maistu ir netgi vaistu.
Suktinukai labai patiks visiems, kas mėgsta žalumynus ir lengvus užkandžius. Tam, kad žolelių sultys persigertų per lavašo sluoksnius, pasiruošti suktinį reikėtų bent prieš 8h, tik pailsėjęs šaldytuve jis taps nesprangiu, gaiviu ir gurmanišku.
Žalumynai tinka absoliučiai visi, kuriuos mėgstate ir kokių šiuo metu turite darže ar parduotuvėje 🙂
Naudoju stačiakampį
Lavašą
Jį iškloju ant stalo, gausiai patepu
100 g lydyto varškės sūrelio
Toliau sekančia tvarka tolygiai paskirstau
Salotų lapus
Kapotus krapus
Kiaulpienių lapus
Jaunus garšvos lapelius
Žliugę
Žiupsnį smulkiai kapotos gelsvės
1 nedidelio agurko tarkius
Žoles keičiu sezoniškai, išskyrus salotų lapus, kuriais būtinai pirmiausiai kloju lavašą. Pernai pirmą kartą išbandžiau morkų lapus – likau sužavėta.
Lavašą neskubant, pradedant nuo ilgojo krašto, suku į ruloną. Jį suvynioju į silkoninį kilimėlį (ar maistinę plėvelę) ir dedu į šaldytuvą. Galima paslėgti medine lentele su svoriu.
Prieš tiekiant išvynioju iš plėvelės ir supjaustau 2-3 cm pločio riekelėmis.