Lavašo suktinukai su žalumynais

DSC_1350

Šie suktinukai labai patiks visiems, kas mėgsta žalumynus ir lengvus užkandžius. Tam, kad žolelių sultys persigertų per lavašo sluoksnius, pasiruošti suktinį reikėtų bent prieš 8h, tik pailsėjęs šaldytuve jis taps nesprangiu, gaiviu ir gurmanišku. Žalumynai tinka absoliučiai visi, kuriuos mėgstate ir kokių šiuo metu turite darže ar parduotuvėje :)

Naudoju stačiakampį

Lavašą

Jį iškloju ant stalo, gausiai patepu

Lydytu varškės sūreliu

Toliau sekančia tvarka tolygiai paskirstau

Salotų lapus

Kapotus krapus

Kiaulpienių lapus

Jaunus garšvos lapelius

Žiupsnį smulkiai kapotos gelsvės

1 nedidelio agurko tarkius

Žoles keičiu sezoniškai, išskyrus salotų lapus, kuriais būtinai pirmiausiai kloju lavašą. Pernai pirmą kartą išbandžiau morkų lapus – likau sužavėta.

Lavašą neskubant, pradedant nuo ilgojo krašto, suku į ruloną. Jį suvynioju į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą. Galima paslėgti medine lentele su svoriu.

Prieš tiekiant išvynioju iš plėvelės ir supjaustau 2-3cm pločio riekelėmis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos