Nuotraukoje – kiaušiniai be lukštų 😉 Pirmą kartą rūkytais kiaušiniais, atvežtais vakuuminėje pakuotėje iš Baltarusijos, pavaišino kolegė. Skambėjo keistai, atrodė irgi įtartinai, bet skonis tiesiog užbūrė. Kadangi į Baltarusiją niekas iš pažįstamų nevažinėja, taip ir pamiršau apie juos. Kol vieną dieną, berūkant mėsą, prisiminiau turinti virtų kiaušinių. Sudėjome du luptus ir du neluptus ir parūkėme apie pusvalandį. Na, gavosi baisiau negu baisu – tiek skonis tiek kvapas, net šuo, valgantis beveik viską, suko nosį nuo jų. Tada jau prisėdau prie kompiuterio ir paieškojau ką apie rūkytus kiaušinius rašo internete. Labai nustebau, radusi receptą, bet smalsumas nuvedė prie antro bandymo. Ir štai – „rūkyti” kiaušiniai ant stalo – pusryčių, užkandžių, sumuštinių. Manau pabandyti dėti jų ir į mišraines. Ir svogūnų lukštus dabar jau renku ne tik prieš Velykas…
Pirmiausiai išverdu kiaušinius, gaminu iškarto 10, mat „parūkyti” jie pakankamai ilgai negenda šaldytuve.
Kiaušinius atvėsinu, nulupu. Puode užkaitinu apie
1 litrą vandens
Jam užvirus, sudedu
2 saujas svogūnų lukštų
1 šaukštelį druskos
žiupsnelį džiovintų arba šviežių petražolių
2 šaukštelius rūkytos paprikos miltelių (originaliame recepte naudojami dūmo kvapo milteliai)
Verdu vis pamaišant apie 10min., tuomet sudedu kiaušinius ir verdu dar apie 15min. Kiaušinius sudedu į koštuvą, nulieju šaltu vandeniu.
Valgome su juoda duona, sviestu ar majonezu.
Tai koks tas skonis? 🙂
Įdomus, savitas, neragautas 🙂