Šį prieskonių mišinį naudoju sriuboms ir mėsos patiekalams gardinti. Į sriubas jo dedu gausiai, 7l puodui – visą valgomąjį šaukštą, ir net su kaupu. Prieskonius visuomet dedu pačiame gale, prieš išjungiant ugnį, tuomet prieskoniai nesuverda, išlieka aromatai ir skoniai. Mėsai (jautienai, kiaulienai, avienai) šį mišinį naudoju kartu su česnakais ir druska. Labai smagu, kad yra galimybė susidžiovinti savo užaugintas daržoves ir žoleles, anksčiau jas pirkdavau turguje.
Džiovyklėje (galima ir orkaitėje) džiovinu
Porus – baltąją dalį, pjaustytą rutuliukais
Svogūnus – kaip ir porus
Petražoles – lapus kartu su stiebeliais
Česnakus – plonai supjaustytas skilteles
Krapus – lapelius su plonais stiebais
Papriką – pjaustytą plonomis juostelėmis
Išdžiūvusius prieskonius maišau vienodais kiekiais, paprasčiausia tai daryti stiklinaitės pagalba. Tuomet mišinį reikia pasmulkinti, tai galima daryti kombaino peiliais, kavamale (tik ne per ilgai).
Laikau hermetiniame inde, tamsioje spintelėje.