Burokėlių karpačio

DSC_0752

 Skaniausias burokėlių karpačio gaunasi iš rudeninio derliaus, visada naudoju pailguosius – jie greičiau ir tolygiau išverda ir man kažkuo skanesni, ir kaip dažnai būna, negaliu pasakyti kuo :) Klasikinis padažas man buvo per švelnus, todėl pakeičiau sudėtines dalis pagal save, virti burokėliai man visada skaniausi su Naršarab padažu, tikrai verta jo turėti šaldytuve, o ir nebėra sunku jo rasti prekybcentriuose. Taip paruošti burokėliai ypatinga dera su sordaus skonio sūriais ar keptu varškiniu.

2 ilgus burokėlius

išverdu, nulupu ir supjaustau kuo plonesnėmis riekelėmis. Jas paskleidžiu lėkštėje, nedideliame indelyje suplaku

1 citrinos sultis

1vš rudojo cukraus

2vš Naršarab padažo

1vš žemės riešutų aliejaus

žiupsnelį maltų raudonųjų pipirų

Mišiniu aplieju riekeles ir palieku 1h. Tiekiant riekeles išdėlioju į porcijines lėkšteles ir pašlakstau padažu.

Galima barstyti kapotais kalendros lapeliais, pabarstyti mėgstamų sėklų ar smulkintų graikinių riešutų.

Tiekiu su skrudinta duonele, sūriais, raudono sauso vyno taure.

 

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos