Burokėlių karpačio

DSC_0752

 Skaniausias burokėlių karpačio gaunasi iš rudeninio derliaus, visada naudoju pailguosius – jie greičiau ir tolygiau išverda ir man kažkuo skanesni, ir kaip dažnai būna, negaliu pasakyti kuo 🙂 Klasikinis padažas man buvo per švelnus, todėl pakeičiau sudėtines dalis pagal save, virti burokėliai man visada skaniausi su Naršarab padažu, tikrai verta jo turėti šaldytuve, o ir nebėra sunku jo rasti prekybcentriuose. Taip paruošti burokėliai ypatinga dera su sordaus skonio sūriais ar keptu varškiniu.

2 ilgus burokėlius

išverdu, nulupu ir supjaustau kuo plonesnėmis riekelėmis. Jas paskleidžiu lėkštėje, nedideliame indelyje suplaku

1 citrinos sultis

1vš rudojo cukraus

2vš Naršarab padažo

1vš žemės riešutų aliejaus

žiupsnelį maltų raudonųjų pipirų

Mišiniu aplieju riekeles ir palieku 1h. Tiekiant riekeles išdėlioju į porcijines lėkšteles ir pašlakstau padažu.

Galima barstyti kapotais kalendros lapeliais, pabarstyti mėgstamų sėklų ar smulkintų graikinių riešutų.

Tiekiu su skrudinta duonele, sūriais, raudono sauso vyno taure.

 

Parašykite komentarą