Skaniausias burokėlių karpačio gaunasi iš rudeninio derliaus, visada naudoju pailguosius – jie greičiau ir tolygiau išverda ir man kažkuo skanesni, ir kaip dažnai būna, negaliu pasakyti kuo 🙂 Klasikinis padažas man buvo per švelnus, todėl pakeičiau sudėtines dalis pagal save, virti burokėliai man visada skaniausi su Naršarab padažu, tikrai verta jo turėti šaldytuve, o ir nebėra sunku jo rasti prekybcentriuose. Taip paruošti burokėliai ypatinga dera su sordaus skonio sūriais ar keptu varškiniu.
2 ilgus burokėlius
išverdu, nulupu ir supjaustau kuo plonesnėmis riekelėmis. Jas paskleidžiu lėkštėje, nedideliame indelyje suplaku
1 citrinos sultis
1vš rudojo cukraus
2vš Naršarab padažo
1vš žemės riešutų aliejaus
žiupsnelį maltų raudonųjų pipirų
Mišiniu aplieju riekeles ir palieku 1h. Tiekiant riekeles išdėlioju į porcijines lėkšteles ir pašlakstau padažu.
Galima barstyti kapotais kalendros lapeliais, pabarstyti mėgstamų sėklų ar smulkintų graikinių riešutų.
Tiekiu su skrudinta duonele, sūriais, raudono sauso vyno taure.