Citrininiai keksiukai

DSC_0752

Važiuojant į svečius pas vienus draugus, visada kepu keksiukus. Ir stengiuosi, kad skoniai nesikartotų, nesvarbu kaip ilgai nesimatytume. Paskutinį kartą į kelionę buvo suruošti apelsininiai keksiukai, o praeitą savaitgalį prisiminiau, kad yra dar vienas puikus citrusas – citrina. Taigi, buvo iškepti kvapnūs keksiukai, ir šį kartą netgi spėjau juos nufotografuoti 🙂

Šie keksiukai buvo ypatingai gardūs dėl malonios rūgštelės ir drėgnos tekstūros. Citrininis glajus ir migdolų riekelės suvedė visus skonius į tobulumą.

Dvylikai keksiukų elektriniu plaktuvu suplaku

3 kiaušinius

0,5 stiklinės (apie 100 ml) aliejaus

1 stiklinę  balto cukraus

1 citrinos sultis (žievės neišmetu)

1,5 stiklinės miltų

Tešla turi būti kaip tiršta grietinė, jei trūksta standumo, beriu dar truputį miltų ir juos įmaišau. Smulkia tarka įtarkuoju geltoną citrinos žievelės dalį ir sudedu į tešlą. Tuomet

0,5 šaukšto sodos

šaukšte laikau virš tešlos ir labai lėta srovele pilu obuolių actą, reikalingos tik susidarančios putos. Kai jau soda baigia putoti, likutį šaukšte utilizuoju. Putas atsargiai įmaišau į tešlą ir ją tolygiai paskirstau į 12 popierinių formelių kepimo formoje. Keksiukus kepu apie 25 min. 180C.

Imuosi glajaus gamybos, plaktuvu lėtu režimu suplaku

2 kiaušinio baltymus

4 šaukštus miltelinio cukraus (pudros)

1 šaukštą citrinos sulčių

Miltelinį cukrų įsijoju, kad nesusidarytų gumuliukai.

Glajus paruoštas tada, kai masė inde sutirštėja.

Iškepusius ir atvėsintus keksiukus aplieju glajumi ir kiekvieną papuošiu žiupsneliu

migdolų plokštelių

Glajus stingsta apie 2h.

Keksiukai ypatingai tinka su žaliąja arbata.

 

 

 

 

Parašykite komentarą