Važiuojant į svečius pas vienus draugus, visada kepu keksiukus. Ir stengiuosi, kad skoniai nesikartotų, nesvarbu kaip ilgai nesimatytume. Paskutinį kartą į kelionę buvo suruošti apelsininiai keksiukai, o praeitą savaitgalį prisiminiau, kad yra dar vienas puikus citrusas – citrina. Taigi, buvo iškepti kvapnūs keksiukai, ir šį kartą netgi spėjau juos nufotografuoti 🙂
Šie keksiukai buvo ypatingai gardūs dėl malonios rūgštelės ir drėgnos tekstūros. Citrininis glajus ir migdolų riekelės suvedė visus skonius į tobulumą.
Dvylikai keksiukų elektriniu plaktuvu suplaku
3 kiaušinius
0,5 stiklinės (apie 100 ml) aliejaus
1 stiklinę balto cukraus
1 citrinos sultis (žievės neišmetu)
1,5 stiklinės miltų
Tešla turi būti kaip tiršta grietinė, jei trūksta standumo, beriu dar truputį miltų ir juos įmaišau. Smulkia tarka įtarkuoju geltoną citrinos žievelės dalį ir sudedu į tešlą. Tuomet
0,5 šaukšto sodos
šaukšte laikau virš tešlos ir labai lėta srovele pilu obuolių actą, reikalingos tik susidarančios putos. Kai jau soda baigia putoti, likutį šaukšte utilizuoju. Putas atsargiai įmaišau į tešlą ir ją tolygiai paskirstau į 12 popierinių formelių kepimo formoje. Keksiukus kepu apie 25 min. 180C.
Imuosi glajaus gamybos, plaktuvu lėtu režimu suplaku
2 kiaušinio baltymus
4 šaukštus miltelinio cukraus (pudros)
1 šaukštą citrinos sulčių
Miltelinį cukrų įsijoju, kad nesusidarytų gumuliukai.
Glajus paruoštas tada, kai masė inde sutirštėja.
Iškepusius ir atvėsintus keksiukus aplieju glajumi ir kiekvieną papuošiu žiupsneliu
migdolų plokštelių
Glajus stingsta apie 2h.
Keksiukai ypatingai tinka su žaliąja arbata.