Šią mišrainę visada prisimenu pirkdama jautieną sriubai (receptai), tuomet griebiu ir gabalą jautienos kumpio ir reikalingų daržovių, pamąstau ar šaldytuve yra kečupo (pas mus jis – retas svečias). Kaip ir jautienos sriubą, taip ir šį gardumyną dažniausiai ruošiu laukdama svečių. Sriuba tinka pietums ir rytui, na, o mišrainė tinka bet kurio paros laiko pasisėdėjimui prie stalo. Valgytojai visada giria lengvą aštrumą, mišrainė soti, spalvinga akiai.
Pirmiausiai kaičiu du puodus su vandeniu ir, jam užvirus, į vieną dedu
1vš skystų garstyčių
700-800g jautienos kumpio
žiupsnį maltų juodųjų pipirų
Druskos nededu ne tik dėl to, kad ji, anot žinovų, kietina mėsą, bet ir todėl, kad druskos bus pakankamai daug kituose mišrainės produktuose. Kumpį verdu apie 30-40min.
Į kitą puodą dedu 4-5 morkas, jas verdu apie 20-25min. Jos neturi būti pervirę.
Kol kunkuliuoja puodai , panašaus dydžio kubeliais supjaustau
5-6 aštriai marinuotus akurkus
2 vidutines raudonas paprikas
1 oranžinę papriką (neturint galima keisti geltona ar raudona)
atvėsintas ir nuluptas morkas
Jei norisi švelnesnio, ne traškaus paprikų skonio, jas pirmiausiai perpjaunu, išimu sėklas ir kriauklėje nuplikau verdančiu vandeniu. Kumpį traukiu iš puodo, ir jam atvėsus, taip pat supjaustau kubeliais.
Viską sudedu į gilų indą ir užpilu
200ml majonezo
200ml aštraus kečupo
Maišau, kol visi produktai ir padažai tolygiai pasiskirsto.
Tiekiu su juoda rugine duona.