Šventėms artėjant – net jei nespėjote pasigaminti nuostabaus pagardo žiemai, galima jo pasiruošti dabar, kai švenčių šurmulys dar tik įsibėgėja 😉
Trys sudedamosios, greitas paruošimas, ir šaltuoju sezonu, netikėtai užgriuvus svečiams, turiu galimybę paruošti ypatingai skanios silkutės/žuvies. Žinoma, šaltuoju sezonu netrūksta nei morkų nei svogūnų, bet taip faina turėt paruošto pagardo … Beje, jis labai dera ir su mėsiškais patiekalais.
3kg morkų – sutarkuoju virtuvinio kombaino tarka
2kg svogūnų – riekelėmis supjaustau to pačio kombaino pjaustykle
Viską beriu į 7l puodą, šliūkšteliu stiklinę vandens, dengiu dangtį ir kaičiu minimalią ugnį. Nuo užvirimo skaičiuoju 15 minučių ir beriu
3aš druskos
Gerai permaišau, dar 10 minučių patroškinu be dangčio ir tuomet puodą papildau
1st tyro aliejaus ir
1l pomidorų padažo
Naudoju patį paprasčiausią, be priedų. Kaitinu dar apie 10 min., pridedu
3aš sausos adžikos
Kadaise naudodavau čili miltelius, bet sausa adžika suteikia žymiai gardesnį skonį.
Gerai permaišiusi daržoves, pilu į švariu stiklainius, užsuku nuplikytais dangteliais ir verčiu aukštyn kojom. Kaip visad, kūtoju pledu iki pilno atvėsimo. Laikau rūsy.
Silkės ar keptos žuvies gabaliukus lėkštėje gausiai apkloju pagardu, o tiekiant karštą žuvį, pašildau stiklainio turinį keptuvėje.
Iš nurodyto kiekio gaunu 10-12 0,7l stiklainių konservų.