Silkė su svogūnų ir morkų pagardu

DSC_0071

Šventėms artėjant – net jei nespėjote pasigaminti nuostabaus pagardo žiemai, galima jo pasiruošti dabar, kai švenčių šurmulys dar tik įsibėgėja 😉

Trys sudedamosios, greitas paruošimas, ir šaltuoju sezonu, netikėtai užgriuvus svečiams, turiu galimybę paruošti ypatingai skanios silkutės/žuvies. Žinoma, šaltuoju sezonu netrūksta nei morkų nei svogūnų, bet taip faina turėt paruošto pagardo … Beje, jis labai dera ir su mėsiškais patiekalais.

3kg morkų  – sutarkuoju virtuvinio kombaino tarka

2kg svogūnų – riekelėmis supjaustau to pačio kombaino pjaustykle

Viską beriu į 7l puodą, šliūkšteliu stiklinę vandens, dengiu dangtį ir kaičiu minimalią ugnį. Nuo užvirimo skaičiuoju 15 minučių ir beriu

3aš druskos

Gerai permaišau, dar 10 minučių patroškinu be dangčio ir tuomet puodą papildau

1st tyro aliejaus ir

1l pomidorų padažo

Naudoju patį paprasčiausią,  be priedų. Kaitinu dar apie 10 min., pridedu

3aš sausos adžikos

Kadaise naudodavau čili miltelius, bet sausa adžika suteikia žymiai gardesnį skonį.

Gerai permaišiusi daržoves, pilu į švariu stiklainius, užsuku nuplikytais dangteliais ir verčiu aukštyn kojom. Kaip visad, kūtoju pledu iki pilno atvėsimo. Laikau rūsy.

 Silkės ar keptos žuvies gabaliukus lėkštėje gausiai apkloju pagardu, o tiekiant karštą žuvį, pašildau stiklainio turinį keptuvėje.

Iš nurodyto kiekio gaunu 10-12 0,7l stiklainių konservų.

Parašykite komentarą