Šis troškinys universalus tuo, kad jį galima gaminti su rūkyta šonine, malta jautiena, vištienos ar kalakutienos filė gabaliukais, džiovintais grybais ar šviežiais pievagrybiais… Viskas priklauso nuo pageidavimų arba produktų šaldytuve. Bet kuris variantas bus sotus, kvapnus, spalvingas. Mėgaujamės juo tiek per pietus, tiek vakarieniaudami, skiriasi tik porcijos dydis. Jei jau labai norėtųsi, kad troškinys būtų panašus į čili, užberkite tarkuoto parmezano, nepamaišys.
Priminsiu dar kartą nuostabų atradimą – tiems, kurie negali valgyti ankštinių dėl stipraus pilvo pūtimo – prieš verdant pupeles, pamirkykite jas 15-20min. vandens ir sodos tirpale (1l vandens : 1vš sodos). Maža gudrybė, o efektas nuostabus.
1st mažųjų pupelių
išverdu pasūdytame vandenyje. Joms verdant, į kitą puodą pilu
100ml alyvuogių aliejaus
Jam įkaitus, sudedu
400g pasirinktos mėsos, paukštienos ar grybų, sukapotų nedideliais gabaliukais
2 smulkiai kapotus svogūnus
700ml sutrintų pomidorų savo sultyse (naudoju savo ruošinį)
300-400g marinuotos paprikos (mėgstu šią)
100-150g pasmulkintų džiovintų pomidorų
Turiniui užvirus, sumažinu ugnį ir palieku troškintis apie 15min. Tuomet sudedu
pupeles
1aš druskos
1aš maltų juodųjų pipirų
1aš čili pipirų dribsnių (ar miltelių)
žiupsnelį cinamono
žiupsnelį džiovinto rozmarino
Dengiu puodo dangtį, išjungiu ugnį ir palieku ramybėje bent 15 minučių.
Tiekiu porcijomis, pabarsčiusi kapotais
šviežiais kalendros lapeliais
Labai tinka su lavašu arba su labai minkšta balta duona, su pastarąja ypatingai patogu sumirkyti lėkštėje likusį padažą. Ar tai kultūringa? – kaži 🙂