Aštrus troškinys su pupelėmis ir džiovintais pomidorais

DSC_0479

Šis troškinys universalus tuo, kad jį galima gaminti su rūkyta šonine, malta jautiena, vištienos ar kalakutienos filė gabaliukais, džiovintais grybais ar šviežiais pievagrybiais… Viskas priklauso nuo pageidavimų arba produktų šaldytuve. Bet kuris variantas bus sotus, kvapnus, spalvingas. Mėgaujamės juo tiek per pietus, tiek vakarieniaudami, skiriasi tik porcijos dydis. Jei jau labai norėtųsi, kad troškinys būtų panašus į čili, užberkite tarkuoto parmezano, nepamaišys.

Priminsiu dar kartą nuostabų atradimą – tiems, kurie negali valgyti ankštinių dėl stipraus pilvo pūtimo – prieš verdant pupeles, pamirkykite jas 15-20min. vandens ir sodos tirpale (1l vandens : 1vš sodos). Maža gudrybė, o efektas nuostabus.

1st mažųjų pupelių

išverdu pasūdytame vandenyje. Joms verdant, į kitą puodą pilu

100ml alyvuogių aliejaus

Jam įkaitus, sudedu

400g pasirinktos mėsos, paukštienos ar grybų, sukapotų nedideliais gabaliukais

2 smulkiai kapotus svogūnus

700ml sutrintų pomidorų savo sultyse (naudoju savo ruošinį)

300-400g marinuotos paprikos (mėgstu šią)

100-150g pasmulkintų džiovintų pomidorų

Turiniui užvirus, sumažinu ugnį ir palieku troškintis apie 15min. Tuomet sudedu

pupeles

1aš druskos

1aš maltų juodųjų pipirų

1aš čili pipirų dribsnių (ar miltelių)

žiupsnelį cinamono

žiupsnelį džiovinto rozmarino

Dengiu puodo dangtį, išjungiu ugnį ir palieku ramybėje bent 15 minučių.

Tiekiu porcijomis, pabarsčiusi  kapotais

šviežiais kalendros lapeliais

Labai tinka su lavašu arba su labai minkšta balta duona, su pastarąja ypatingai patogu sumirkyti lėkštėje likusį padažą. Ar tai kultūringa? – kaži 🙂

Parašykite komentarą