Ačiū Vidai už idėją dėti kokosinio aliejaus į kavą, paragavom – labai skanu. Mėgstu balintą kavą, karvutės pienas su kokosu man „nesuskambėjo”, todėl prisiminiau apie kokosinio pieno skardinę šaldytuve, pabandžiau šliūkštelti šalto – neįtiko, bet va pašildytas suderėjo taip skaniai, kad dabar kiekvieną rytą pradedame tik su šia kava.
Itališkame kavinuke užkaičiu kavos dviems standartiniams espresso puodeliams. Kitame inde pašildau (jokiu būdu neužverdu)
100ml kokosų pieno
1aš kokosų aliejaus
Išvirusią kavą pilu į puodelius ir ją skiedžiu karštu kokosiniu pagardu.
Mėgstantiems saldžią kavą pasiūlau rudojo cukraus.
Ši kava skani tik karšta.
Dar jei verdamą kavą pagardintumėte prieskonių (kardamono, cinamono, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų ir aitriosios paprikos) mišiniu, gautumėte visiškai tobulą kavą 🙂
Miela Irma, čia jau labai skonio reikalas 🙂 Man gvazdikėlis ir kardamonas švelniai tariant nelabai patinka 🙂