Purūs blynai

 

DSC_0731

Tiesą sakant esame lietinių gerbėjai, mažus blynus kepu retai, bet jei jau kepu, tai būtent šiuos „kefyrinius”. Jie skoniu ir išvaizda labai panašūs į mielinius, tačiau yra bemieliai. Šiuos blynus būtinai kepu kokosų aliejuje, jis suteikia naujo, ypatingo skonio. Kadangi prieskonių tešloje labai nedaug, valgyti galima ir su grietine ar grietinės-sviesto padažu, ir su įvairiais džemais, uogienėmis ar trintomis uogomis. O tešlą užmaišys net pirmokėlis 🙂

12-15 blynų pasiruošiu:

1 st kefyro

2 didesnius kiaušinius

žiupsnelį geriamosios sodos

0,5 šaukštelio druskos

1 šaukštelį cukraus (galima dėti ir tiek pat vanilinio cukraus)

1 st kvietinių ar speltos miltų

Jokios buitinės technikos neprireikia, viską lengvai sumaišau plakimo šluotele ar paprasta šakute.

Pirmiausiai giliame inde sumaišau kefyrą, sodą, druską ir cukrų. Tuomet įmušu kiaušinius, jiems įsimaišius į kefyrą, šaukštą po šaukšto dedu miltus ir maišau, kol tešla tampa vienalyte.

Įkaitinu keptuvę, dedu arbatinį šaukštelį kokosų aliejaus ir jam išsilydžius, kepu blynus. Pūstis jie pradeda tik apversti.

Tiekiu karštus su pageidaujamais priedais. Atšalę blynai ne itin gardūs, mat kokosų aliejus grįžtą į kietą būseną, todėl ir blynai tampa kietoki.

DSC_0714

 

 

 

 

Parašykite komentarą