Bulvinė kiaušinienė

DSC_0547 (4)

Koks gėris, kad dar yra mada dalintis arba mainytis savo užaugintomis daržovėmis. Pavasarį smagiai juokiausi, kad kaimynė apsiskaičiavo ir pasodino per daug bulvių, dabar juokiasi ji – ėmė ir atnešė man tą maišą priaugusių ne pagal planą ir liepė suvalgyti. Taip ir būna – juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Ir taip atsirado tradicija – po šeštadienio vakarienės liko virtų bulvių? Vadinasi sekmadienio rytas prasidės kiaušiniene. Ypatingai tinka šviežios, su lupena virtos bulvės ir būtinai gera kompanija.

2 porcijoms kubeliais supjaustau

2 virtas bulves

1 mažą svogūną

Įkaitinu keptuvę, dedu

1vš ghee sviesto (galima naudoti ir paprastą)

ir, jam įkaitus, suberiu pjaustytas daržoves. Vis pamaišant kepu, kol svogūnai tampa permatomi. Tuomet įmušu

4 kiaušinius

Pasūdau, užberiu maltų juodųjų pipirų, dengiu keptuvę dangčiu ir kepu apie 5min. Tuomet išjungiu ugnį ir lukteliu dar 10min. Neapverstas kiaušinis bus skystu tryniu. Jei nemėgstate tokio – kiaušinį po 5 minučių kepimo apverskite. Kiaušinius prieš kepant galima suplakti – bus dar kitas vaizdas ir skonis.

Variacijos – kiaušinienei tinka cukinijos kubeliai, paprikos juostelės, moliūgo tarkiai. O stipresniam skoniui galima kartu su daržovėmis įberti pjaustytos rūkytos mėsos, vaikams patinka dešrelės, vyrams spirgučiai.

Tiekiu su šviežiomis ar raugintomis daržovėmis. Ir juoda duonele.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s