Bulvinė kiaušinienė

DSC_0547 (4)

Koks gėris, kad dar yra mada dalintis arba mainytis savo užaugintomis daržovėmis. Pavasarį smagiai juokiausi, kad kaimynė apsiskaičiavo ir pasodino per daug bulvių, dabar juokiasi ji – ėmė ir atnešė man tą maišą priaugusių ne pagal planą ir liepė suvalgyti. Taip ir būna – juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis.

Ir taip atsirado tradicija – po šeštadienio vakarienės liko virtų bulvių? Vadinasi sekmadienio rytas prasidės kiaušiniene. Ypatingai tinka šviežios, su lupena virtos bulvės ir būtinas ingredientas – gera kompanija.

2 porcijoms kubeliais supjaustau

2 virtas bulves

1 mažą svogūną

Įkaitinu keptuvę, dedu

1 vš lydyto sviesto (galima naudoti ir paprastą)

ir, jam įkaitus, suberiu pjaustytas daržoves. Vis pamaišant kepu, kol svogūnai tampa permatomi. Tuomet įmušu

4 kiaušinius

Pasūdau, užberiu maltų juodųjų pipirų, dengiu keptuvę dangčiu ir kepu apie 5min. Tuomet išjungiu ugnį ir lukteliu dar 10min. Neapverstas kiaušinis bus su skystu tryniu. Jei nemėgstate tokio – kiaušinį po 5 minučių kepimo apverskite. Kiaušinius prieš kepant galima suplakti – bus dar kitas vaizdas ir skonis.

Variacijos – kiaušinienei tinka cukinijos kubeliai ar juostos, paprikos juostelės, moliūgo tarkiai. O stipresniam skoniui galima kartu su daržovėmis įberti pjaustytos rūkytos mėsos, vaikams patinka dešrelės, vyrams spirgučiai.

Tiekiu su šviežiomis ar raugintomis daržovėmis. Ir juoda duonele.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.