Bulvinė kiaušinienė

DSC_0547 (4)

Koks gėris, kad dar yra mada dalintis arba mainytis savo užaugintomis daržovėmis. Pavasarį smagiai juokiausi, kad kaimynė apsiskaičiavo ir pasodino per daug bulvių, dabar juokiasi ji – ėmė ir atnešė man tą maišą priaugusių ne pagal planą ir liepė suvalgyti. Taip ir būna – juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis.

Ir taip atsirado tradicija – po šeštadienio vakarienės liko virtų bulvių? Vadinasi sekmadienio rytas prasidės kiaušiniene. Ypatingai tinka šviežios, su lupena virtos bulvės ir būtinas ingredientas – gera kompanija.

2 porcijoms kubeliais supjaustau

2 virtas bulves

1 mažą svogūną

Įkaitinu keptuvę, dedu

1 vš lydyto sviesto (galima naudoti ir paprastą)

ir, jam įkaitus, suberiu pjaustytas daržoves. Vis pamaišant kepu, kol svogūnai tampa permatomi. Tuomet įmušu

4 kiaušinius

Pasūdau, užberiu maltų juodųjų pipirų, dengiu keptuvę dangčiu ir kepu apie 5min. Tuomet išjungiu ugnį ir lukteliu dar 10min. Neapverstas kiaušinis bus su skystu tryniu. Jei nemėgstate tokio – kiaušinį po 5 minučių kepimo apverskite. Kiaušinius prieš kepant galima suplakti – bus dar kitas vaizdas ir skonis.

Variacijos – kiaušinienei tinka cukinijos kubeliai ar juostos, paprikos juostelės, moliūgo tarkiai. O stipresniam skoniui galima kartu su daržovėmis įberti pjaustytos rūkytos mėsos, vaikams patinka dešrelės, vyrams spirgučiai.

Tiekiu su šviežiomis ar raugintomis daržovėmis. Ir juoda duonele.

Parašykite komentarą