Prasidedant šviežių pomidorų derliui, suskumbu į rūsį paieškoti užsilikusių konservų. Ir skubiai gaminu ką nors gardaus. Vienas iš vytintų pomidorų aliejuje „utilizavimo” receptų – su kuskuso kruopomis. Tai išties ypatingas garnyras bet kokiam mėsiškam ar paukštienos patiekalui. O vegetarams tiekiu su žuvimi, tik ją ruošiu atskirai. Šiandien vyriškai – su kiaulienos kotletukais. Šis variantas labai tinka didesnės kompanijos pietums, patogu tiekti visą kepimo indą.
Kotletukams reikia:
600g malto kiaulienos kumpio
2 kiaušinių
8vš džiūvėsėlių (arba manų kruopų)
0,5aš druskos
0,5aš džiovinto raudonėlio
0,5aš maltų kmynų
žiupsnelio malto čili
Visus produktus sumaišau, iš gautos masės lipdau teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir dedu juos ant vandeniu padrėkintos medinės lentelės.
Į puodą pilu
1st kuskuso kruopų
2st vandens
0,5aš druskos
50g sviesto
0,5aš ciberžolės
Kaičiu puodą, palaukiu, kol turinys užvirs, tuomet sumažinu ugnį, vis pamaišant verdu dar apie 8min., dengiu puodą dangčiu ir palieku 15min. Per ta laiką iškepu kotletukus. Įkaitinu keptuvę, šliūkšteliu truputį
aliejaus
ir jam įkaitus, sudedu kotletus, truputį paspaudžiu šaukštu ir kepu iš abiejų pusių apie 5-7min.
Į kepimo indą suberiu virtą kuskusą, sudedu
150g vytintų pomidorų aliejuje
Su visu aliejumi! Šaukštu sumaišau kruopas su pomidorais, išlyginu paviršių ir sudedu kotletukus. Indą dedu į orkaitę, ant grotelių per vidurį, jungiu 190C ir grilio režimą. Paprastoje orkaitėje reiktų kepti apie 30min., grilio režime užteks ir 20min.
Tiekiu be jokių papildomų garnyrų.