Kiaušiniai su pesto

Kiaušiniai 1

Kai jau visi farširuotų kiaušinių variantai galutinai pabodo, vieną dieną iš šaldytuvo į mane liūdnai žiūrėjo dešimt virtų kiaušinių, o šalia labai jau spalvingai atrodė pesto indelis. Ir žaibiškai kilo mintis juos pabandyti suporuoti. Ką gi, šiai dienai tai 2017 metų atradimas Nr. 1. Ir labai labai savalaikis, juk jau netrukus Velykos, o po jų visada būna galvaskaudis „ką veikti su virtais kiaušiniais”.  Gaminu dviem būdais – su džiovintais pomidorais arba su džiovintais baravykais, ir su savos gamybos pesto. Puikiai suprantu, kad ne kiekvienas gali (o ir nori) gaminti tai, ką galime nusipirkti prekybcentriuose, todėl įdomumo dėlei nupirkau mažytį stiklainiuką pramoninio pesto ir pagaminau kelis kiaušinius su juo, viskas suderėjo kuo puikiausiai.

Proporcijos 10 kietai virtų kiaušinių:

4 šaukštai Pesto 

1 šaukštas žemės riešutų arba saulėgrąžų aliejaus

1 šakukštas skystų garstyčių

1 šaukštas džiovintų pomidorų (arba džiovintų baravykų)

saujelė šviežių krapų

žiupsnis stambiai maltų juodųjų pipirų

Karštu vandeniu užpilu džiovintus pomidorus arba baravykus, grybams reikia ilgesnio brinkimo laiko. O dar patogiau naudoti džiovintus pomidorus aliejuje, juos galima pjaustyti iškarto. Virtus kiaušinius nulupu, perpjaunu pusiau, išimu trynius ir sudedu juos į gilesnį indą. Juos sutrinu šakute ir sudedu pesto, garstyčias, smulkiai kapotus pomidorus arba grybus, kapotas krapų viršūnėles, pipirus ir pilu aliejų. Viską kruopščiai išmaišau iki vienalytės masės.

Arbatiniu šaukšteliu pakabinu įdaro ir dedu į baltymo puselę, išlyginu paviršių.

Puošiu šviežiais svogūnų laiškais ir burokėlių lapeliais.

Taip ruošti kiaušiniai greitai praranda gražią išvaizdą, todėl įdarą dedu tik prieš pat tiekiant. Iki to laikau uždarytame inde šaldytuve.

Patarimas – kad baltymų puselės neslydinėtų lėkštėje, horizontaliai nupjaukite truputį apačios.

 

Parašykite komentarą