Spalvingas daržovių pyragas

DSC_0215 (2)

Tie, kas yra ragavę mano svogūnų pyrago, turbūt nesunkiai įsivaizduos kokio gardumo yra ir šis, mat ruošiu jį beveik taip pat, tik su kitokiomis, įvairesnėmis daržovėmis. Nieko naujo sakysite, pažįstamas receptas, matytas vaizdas. Tačiau. Kelis kartus, neiškepus morkų juostoms susimąsčiau kuo jas pakeisti, arba kaip paruošti morkas, kad jos būtų tokios pačios skanios, kaip ir sultingosios cukinijos ar grybus primenantis baklažanas. Ir kilo išganinga mintis, dalinuosi idėja 😉

Pyrago pagrindui reikės:

180 g sviesto (standartinis pakelis)

2 stiklinių kvietinių miltų

2 šaukštų 30proc. riebumo grietinės

žiupsnio druskos

Įdarui:

2 jaunų geltonųjų cukinijų

1 jaunos žalios cukinijos

1 didelės morkos

1 nedidelio baklažano

4 kiaušinių

250 ml grietinės

1 šaukštelio druskos

1 šaukšto sezamo sėklų

1 šaukštelio džiovinto raudonėlio

Sviestą tešlai išlydau metaliniame inde orkaitėje, įjungusi 70C temperatūrą, jį supilu į gilesnį indą ir lengvai šaukštu sumaišau su miltais, keliais šaukštais grietinės, druska, galiausiai suminkau tešlą ir dedu ją į šaldytuvą.

Užkaičiu puodą su didesniu kiekiu vandens, morką nulupu ir supjaustau plačiomis juostomis, tai geriausia daryti daržovių skustuku. Vandeniui užvirus, sumetu juostas ir apverdu jas apie 5-6 minutes, išgriebiu į koštuvą ir perlieju šaltu vandeniu, palieku apdžiūti. Tuo pačiu skustuku pagaminu juostas iš likusių daržovių, šerdžių nenaudoju.

Tešla iškloju silikoninės formos dugną ir suformuoju 4-5 cm bortus. Pradedant nuo centro, suku skirtingų spalvų daržovių juostas (kaip matote nuotraukoje). Dubeny išplaku kiaušinius, įmaišau grietinę, druską ir sezamo sėklas. Plakiniu atsargiai užpilu daržoves.

Pyragą šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę, kepimo laikas priklauso nuo įdaro storio, ploniausiam užteks 35-40 minučių, storesniam reiks pasisvečiuot kaitroj apie valandą. Dar vienas silikoninių formų privalumas – jose puikiai matosi kada pyragas iškepęs – kai paskrudę pyrago kraštai atšoka nuo formos sienelių.

Pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas. Supjaustytas gabaliukais, puikiai tinka vakarėliui ar iškylai gamtoje.

 

Parašykite komentarą