Čiliukai meduje

Čilimeduje

Beveik padariau išvadą, kad tie, kas mėgsta aštrius pojūčius, nebūtinai mėgsta aštrų skonį. Ir atvirkščiai :) O dar būna nei šiokių nei tokių (kaip aš), gaminu aštriuosius pipirus meduje tik mano skonių stiklainiuose vertintojams, pati aštrumų, matyt, atsivalgiau tolimuose kraštuose, todėl kaip aš mėgstu sakyti jelapenizuotus patiekalus dažniausiai gaminu svečiams ar itin šaltos žiemos dienos pietums – kad sušilti iš vidaus, taip, kad pavalgius pvz. chašlamos būtų ne tik sotu, bet ir karšta vidujai. Bet. Esu mačiusi degustuojančių šiuos čiliukus tiesiai iš stiklainio, patikėkite, vaizdas buvo emocionaliai gurmaniškas, vertinantys ugningus skonius sutartinai giria šį konservą.

Visa ko esmė yra ta, kad šiuo būdu konservuojant čili pipirus, jų aitrumas neužmušamas jokiais prieskoniais. Nei taip plačiai naudojamais česnakais, raudonėliais ar čiobreliais, nei netgi … druska.

Gamybai, kaip visada, būtinai rekomenduoju mūvėti gumines ar silikonines pirštines, čili pipirų aitrumas labai jau smarkiai kanda, ypač nosį ar neduokdie akis.

1kg čili pipirų

perplaunu po tekančiu vandeniu, nupjaunu uodegas ir tuomet supjaustau griežinėliais ar juostelėmis, kaip nuotaika. Sudedu į iškaitintus stiklainius ir imuosi marinato. Jam reikia:

1l spirito acto

8vš medaus

Actą supilu į puodą, užkaitinu, sudedu medų ir, nuolat maišant, laukiu, kol jis ištirps. Labai svarbu neužvirinti marinato iki kunkuliavimo, jis turi būti tiesiog karštas. Užpilu karštu skysčiu čiliukus, dengiu verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais, stipriai užsuku ir verčiu aukštyn kojomis ant pledo. Gausiai apkūtoju.

Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį. Ten konservas laikosi puikiai net kelis metus, tačiau atidarytą stiklainį jau derėtų laikyti šaldytuve.

Tinka sriubų, troškinių, padažų, kepinių gardinimui. Kamikadzėms – tiesiog kabinti iš stiklainio.

 

Čilimedu

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s