Ruošinys silkės ar keptos žuvies gardinimui

DSC_0194

Beprotiškai pasiilgau vieno žmogaus, o imant domėn, kad jis yra žvejas, prisiminus jį, prisimenu ir ežeru, ryto ūkanom ir ajerais kvepiančią lydeką… Nekalbant apie tai, kad ir pati neseniai ištraukiau (man) rekordinio dydžio karšį, kurį mūsų miško rūkykloje obeliniu dūmu dūmijom ir išdūmijom fantastišką skonį. Rūkytą žuvį mes įpratę valgyti, palaistę ją citrinos sultimis, be jokių pagardų ir duonos. Tačiau galybei kitų, tame tarpe ir jūrinių, žuvų ruošti rudeniop gaminu ypatingai patogų reikalą. Trys produktai, greitas paruošimas, ir šaltuoju sezonu, netikėtai užgriuvus svečiams, turiu galimybę paruošti ypatingai skanios silkutės/žuvies. Žinoma, šaltuoju sezonu netrūksta nei morkų nei svogūnų, bet taip faina turėt paruošto pagardo … Beje, jis labai dera ir su mėsiškais patiekalais. Anksčiau pagardą gamindavau su pirktiniu pomidorų padažu, bet progresas nestovi vietoje, ieškant natūralesnių skonių, jau kelis metus naudoju įnokusius, saulės nubučiuotus pomidorus.

3kg morkų  – sutarkuoju virtuvinio kombaino tarka

2kg svogūnų – riekelėmis supjaustau to pačio kombaino pjaustykle

Viską beriu į 7l puodą, šliūkšteliu stiklinę vandens, dengiu dangtį ir kaičiu minimalią ugnį. Nuo užvirimo skaičiuoju 15 minučių ir beriu

3vš druskos

Gerai permaišau, dar 10 minučių patroškinu be dangčio ir tuomet puodą papildau

1st tyro aliejaus ir

2kg trintų pomidorų

Kaitinu dar apie 10 min., pridedu

3aš sausos adžikos

Kadaise naudodavau čili miltelius, bet sausa adžika suteikia žymiai gardesnį skonį.

Gerai permaišiusi daržoves, pilu į švariu stiklainius, užsuku nuplikytais dangteliais ir verčiu aukštyn kojom. Kaip visada, apkūtoju pledu iki pilno atvėsimo. Laikau rūsy.

 Silkės, keptos žuvies ar plonai pjaustytos virtos veršienos/jautienos gabaliukus lėkštėje gausiai apkloju pagardu, o tiekiant karštą žuvį, pašildau stiklainio turinį keptuvėje ir tik tuomet dengiu pagardu.

Iš nurodyto kiekio gaunu 10-12 0,7l stiklainių konservų.

????????????????????????????????????

2 atsakymai į “Ruošinys silkės ar keptos žuvies gardinimui”

  1. Labas Renata, didelis aciu uz tavo labai skanius receptus. Turiu viena klausima.
    Kur tu perki sausa adzika? As jos niekur nerandu, tik tyreles pavidalu.
    Sonata

    1. Miela Sonata, labai džiaugiuosi, kad esu skaitoma :) Sausos adžikos Lietuvoje būna didžiuosiuose supermarketuose, vienas gamintojas fasuoja miltelius. Bet jei nėra marketo šalia, galima naudoti ir pastą. Svarbu dėti po truputį ir ragauti atšaldytą (!) pagard1, karštame gali nesijausti aštrumo, bet po to valgant gali deginti :) Skanių akimirkų.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s