Brokolių ir ananasų salotos su skrudintomis sėklomis

edf

Esu ne kartą jums prisipažinusi, kad labai mėgstu kurti naujus skonių derinius, ir tai visada inspiruoja koks nors naujai paragautas patiekalas ar produktas. Lygiai taip pat atsitiko su šiomis salotomis, kurios per kelis mėnesius tapo namų favoritėmis. Dėl kelių priežasčių, nes visų pirma tai jos šaldytuve išlieka šviežios net iki kelių savaičių (recepto aprašyme parašysiu tą paslaptį), o visų antra mes pa-ga-liau pradėjome valgyti brokolius, anksčiau namuose nupirkti žaliūkai ilgai liūdėdavo šaldytuve, kol tapdavo kokios nors sriubos sudedamąja ar pačiu blogiausiu atveju jais pasigardžiuodavo mūsų kiemo plunksnuotosios.

Inspiratore tapo mieloji Liuda, su kuria susipažinome šių metų pradžioje ir ji mane vaišino savo firminėmis salotomis.  Jos buvo gaminamos iš kalafiorų, ananasų ir krapų, o mano gaminamos iš:

1 didesnio brokolio

1 indelio konservuotų ananasų (gabaliukais, apie 500 g)

100 g šviežių krapų

4 vš įvairių stambių sėklų mišinio (moliūgų, saulėgrąžų)

Majonezo

Paskutinio ingrediento kiekio nerašau tikslingai, nes čia ir yra mažoji ilgo salotų laikymo paslaptis. Majonezu gardinu salotas tik prieš pat tiekiant ir maišau tik su numatomu valgyti kiekiu. Padažo reikia nedaug, apytikriai vieno nubraukto valgomojo šaukšto didesnei salotinei, bet tai absoliučiai skonio reikalas, kitiems norisi ir žymiai daugiau.

Salotos ruošiamos labai greitai, mano greitasis būdas toks: įjungiu virdulį su vandeniu, reikės kuo karštesnio. Tiesiai į koštuvą virš kriauklės supjaustau žaliąją brokolių dalų, ne itin smulkiais žiedynais, užvirus vandeniu, juo nuplikau brokolį, į tą patį koštuvą supilu konservuotus ananasus (jei planuoju naudoti skystį, apačioje padedu indą). Įkaitinu keptuvę ir į ją suberiu sėklas, apskrudinu iki lengvo rudumo, smarkiai kaitinti tikrai nebūtina. Sėkloms vėstant, supjaustau krapus, sudedu juos į salotinę, ten pat koštuvo turinį ir galiausiai sėklas. Išmaišau ir dedu į šaldytuvą. Kaip minėjau, majonezą įmaišau tik prieš pat tiekiant, salotos skaniausios šaltos.

Sūdyti salotų iškarto irgi nerekomenduoju, sūrumo pakanka majoneze, ypač, jei jis pirktinis.

edf

 

0 atsakymų į “Brokolių ir ananasų salotos su skrudintomis sėklomis”

  1. Ačiū už receptą, vakar nusipirkau brokolį ir galvoju, ką čia skanaus sugalvojus

Parašykite komentarą