Vienakąsniai su pupelių paštetu ir silke

OLYMPUS DIGITAL CAMERATaip jau nutiko, kad 2019 metus palydėjau su nauja veikla – vienam žurnalui, trims vakarėliams ir keliems nemažiems susibūrimams gaminau vienakąsnius. Ir kaip dažnai nutinka, kai jau įsivažiuoji, tai nebegali sustot.

O kadangi esu kombinacijų maniakė, begamindama labai skirtingus produktų derinius, juos mintyse (ir ne tik) dėliojau, poravau, bandžiau suprasti ko trūksta, ir galiausiai atradau TĄ skonį, kuris jau gali būti vadinamas firminiu. Tobulai derantys silkės sūrumo, dvejų garstyčių aštrumo ir sproginėjančių sėklų malonumo, marinuotų agurkų rūgštelės skoniai… Ir dar vienas privalumas – šie vienakąsniai labai greitai paruošiami. O net jei po ranka nėra elektrinio smulkintuvo, pupelių paštetą galima pagaminti pačiu elementariausiu būdu – šakute.

Produktų sąrašas labai konkretus, pasiruošę tokį kiekį neturėsite jokio likusio produkto, kurį reikės vėl sandėliuoti šaldytuve. Tad tai ir labai praktiška, o ar vienakąsnių liks lėkštėje, tikrai abejoju…

28 vnt. pagaminti reikia:

7 riekių juodos duonos

400 g konservuotų pupelių (galima rinktis baltas arba raudonas)

1 didesnės silkės filė (perkant geriausia rinktis silkės filė su oda)

320 g indelis mažų marinuotų agurkėlių (galima naudoti ir didelius iš kitokio tūrio stiklainio)

1 šaukšto skystų garstyčių

1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

Po žiupsnį druskos ir provanso žolelių mišinio

Juodos duonos riekes pjaustau į 4 dalis ir jas sudedu į kepimo skardą. Nė nekloju kepimo popieriaus, duona apkepa neprilipdama.

Orkaitę įkaitinu iki 220C ir skardą su duona šaunu į kaitrą 5 minutėms, duoneles ištraukiu ir dedu ant medinių lentelių ar kitų serviravimo indų.

Konservuotas pupeles nukošiu į puodelį ar dubenį, skysčio dar reikės. Į smulkintuvą dedu skystas garstyčias, nukoštas pupeles, druską ir sumalu iki vienalytės masės. Įpilu 2 šaukštus pupelių skysčio, sudedu grūdėtas garstyčias ir įjungiu smulkintuvą kelioms sekundėms, kad produktai susimaišytų, bet nesusproginėtų garstyčių grūdeliai.

Silkės filė supjaustau juostelėmis, stengiantis pakaičiuoti, kad būtų tiek gabaliukų, kiek yra duonelių.

Pupelių paštetą šaukštu ar konditerinio maišelio pagalba dedu ant duonos, kloju silkės juostelę, šalia įtupdau marinuotą agurkėlį ir pabarstau vienakąsnius provanso žolelėmis.

Tiekiu atšaldytus.

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą