Varškės ir kumpio apkepas su morkų lapais

varskapke

Morkų su visa lapija nusipirkti tikrai nebėra problematiška, randu jų ne tik turgavietėse, bet ir prekybos centruose. Žinoma, patys gardžiausi mūsų pačių užauginti lapai, tad kol sulaukiu jų sezono, karts nuo karto perku ryšulį morkų. Ir dažniausiai būtent dėl lapų ir būtent dėl šio apkepo ar pyrago (receptas čia).

Apie morkų lapų naudą e-platybėse rasite labai daug informacijos, tačiau aukštoje temperatūroje žūsta dauguma gerųjų savybių, lapus apkepuose naudoju tik dėl labai savito, neatspėjamo skonio ir aromato. Ir dar vienas puikus atradimas – šaldiklyje morkų lapai puikiai išlaiko savo formas ir skonines savybes, tad jei liko nepanaudotų pirktinių ar doroju savą derlių, supjaustytus lapus beriu į popierinius maišelius ir dedu šaldiklin.

O šiandien apkepas. Jo stebuklingumas – ypatingai greitai paruošiama tešla. Ką tik iškepusį tiekiu kartu su grietinės – sviesto padažu, o atvėsusį dedu į šaldytuvą ir tuomet jis tampa puikiu užkandžiu, vežamės jo į svečius ar prie ežero.

Tešlai pasiruošiu:

720 g varškės (4 standartiniai pakeliai po 180 g)

4 M dydžio kiaušinius (ar 3 XL’us)

150 g karšto rūkymo kumpio (tiks tiek kiaulienos, tiek paukštienos)

Saują morkų lapų

0,5 šaukštelio ciberžolės

0,5 šaukštelio druskos

0,5 šaukštelio maltų baltųjų pipirų

Saują lapų gaunu nuskabiusi nuo stiebų 6-7 jaunas morkas.

Jokių buitinių prietaisų nereikia, viską gaminu šakute.

Varškę dedu į dubenį, beriu prieskonius ir įmušu kiaušinius ir maišau, kol masė tampa vienalyte. Kumpį supjaustau kubeliais ir suberiu į tešlą, ten pat suberiu stambiai supjaustytus morkų lapus, įmaišau ir… viskas.

Kepu silikoninėje torto formoje, tad niekuo netepu ar nekloju kepimo popieriumi (kitokiose derėtų), sukrečiu tešlą, išlyginu paviršių ir šaunu į orkaitę. Nustatau 180C kepimo režimu „viršus – apačia) ir kepu apie 45 minutes.

varskapkep

0 atsakymų į “Varškės ir kumpio apkepas su morkų lapais”

  1. Ką tik išbandžiau, tik morkų lapų neturėjau, nes skubiai reikėjo kažką paruošti užkąsti čia ir dabar. Labai patiko. Kepiau tartalečių silikoninėse formelėse, tai nereikėjo nė pjaustyti, o kiekvienam buvo pateikta individualiai. Tikrai dar kepsiu, įsirašiau į receptų knygelę, tik kitą kartą jau tikslingai ieškosiu morkų lapelių. Ačiū už gerus receptus, vis užsuku į jūsų puslapį, nes receptai tokie smagūs, „ūkiški“ ir labai normalūs. Nes kartais ima neviltis, ką čia greitai duot šeimai pavalgyti, nes jau visos idėjos išsisėmė, o paskaitai jūsų receptus ir gali iš karto imti ir gaminti, kaip kad šį kartą ir buvo.

    1. Miela Rūta, labai džiaugiuosi tokiais komentarais, jie mane skatina eiti pirmyn ir toliau dalintis mažais ir dideliais stebuklais virtuvėje. Ačiū!

Leave a Reply to Rūta Cancel reply