Tobulas morkų pyragas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daržovės pyragų sudėtyje tikrai nebestebina, sparčiai populiarėja konditeriniai pastarnokų ar burokėlių gaminiai. Bet turbūt labiausiai garsūs vis labiau populiarėjantys morkų pyragai.

Ir nors daugelyje receptų morkos tiesiog įtarkuojamos į pyrago tešlą, man visgi labiausiai patinka dėti morkų tarkius, likusius nuo sulčių spaudimo. Ir te neišgąsdina ilgas produktų sąrašas, pyragui reikia labai daug prieskonių, riešutų, džiovintų vaisių. Tik to dėka jis gaunasi toks sodrus, drėgnas ir  kvepiantis šventėmis. O dar ta apelsininė glazūra…

Produktai pyragui:

200 g morkų tarkių

200 ml bekvapio aliejaus

200 g miltų

200 g rudojo cukraus

4 kiaušiniai

70 – 80 g razinų (galima keisti džiovintomis spanguolėmis ar vyšniomis)

70-80 g žemės riešutų (be luobelės)

1 apelsinas

1 šaukštelis sodos

1 šaukštelis cinamono

žiupsnis tarkuoto muskato riešuto

žiupsnis malto kardamono

Kiaušinius įmušu į gilų indą, elektriniu plaktuvu išsuku iki baltų putų, tuomet sulėtinu greitį iki minimaliausio ir po truputį beriu cukrų, plaku iki pilnai ištirpsta.

Toliau jau viską maišau šaukštu. Vis pamaišant sudedu morkų tarkius, pilu aliejų, beriu cinamoną, sodą, smulkia tarka įtarkuoju oranžinę žievės dalį (patį apelsiną atidedu šonan).

Razinas nedideliame indelyje užberiu šaukšteliu miltų ir sumaišau, taip paruoštos razinos tolygiai pasiskirstys tešloje, nenuguldamos į dugną. Jei naudoju žemės riešutus, juos užpilu verdančiu vandeniu ir palieku brinkti apie 10 minučių.

Po truputį beriu miltus, įmaišius paskutinius, sudedu razinas. Kelis kart pasuku šaukštu ir tešlą pilu į apvalią ar kvadratinę kepimo formą. Naudoju silikoninę, tad niekuo netepu ar neiškloju.

Kepu 40-50 minučių 180 C kepimo režimu iš viršaus ir apačios.

Kol iškepęs pyragas vėsta, pasiruošiu glajų. Jam reikia

200 g cukraus pudros ir

1 apelsino sulčių

Išspaudžiu apelsino sultis ir jas sumaišau su pudra. Kadangi apelsinai būna įvairaus dydžio ir sultingumo, gali prireikti ir daugiau, rezerve geriausia turėti 2 vaisius.

Apteptą glajumi pyragą laikau šaldytuve, šaltas jis žymiai skanesnis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.