Kadagių uogos ir ką su jomis veikti

Šiemet turbūt visi daugiau būname gamtoje, tad jei eidami miško takeliais pamatysite kadagio krūmą, žvilgtelkite iš arčiau, galbūt rasite uogų. Toli gražu ne ant kiekvieno jų bus, o ir jei yra, tai gudriai pasislėpusių tarp skausmingai besibadančių spyglių. Bet tikrai verta nusiraškyti bent kelias uogas (visų neskinkime, būkime draugiški gamtai).

Parsinešusi miško uogas jas vienu sluoksniu suberiu į lėkštę ir ją dedu šilčiausioje namų vietoje. Kai uogos išdžiūsta, suberiu į patogų indą, laikau sausoje ir tamsioje vietoje -spintelėje kartu su kitais prieskoniais.

Labai greita ir paprasta, o uogų naudojimo spektras tikrai labai platus. Paminėsiu tuos, kuriuos esu išbandžiusi ir pamėgusi:

  • 2-3 uogas sutraiškau peiliu ar sugrūdu grūstuvėje ir dedu po orkaitėje kepamu paukščiu.
  • Kepant šašlykus, 1 minutę iki nuimant nuo kaitros, ant anglių beriu 5-6 uogas, aromatas būna dieviškas.
  • Kepant žuvį, į pilvą dedu 1-2 peiliu pasmulkintas uogas.
  • Smulkiai sumaltomis sėklomis gardinu vytinti ar rūkyti ruošiamas dešras.
  • Į 200 ml buteliuką beriu 15-20 peiliu pasmulkintų uogų ir sklidinai užpilu tyru bekvapiu aliejumi. Vartoti pradedu po 3-4 savaičių. Labai tinka salotų ir kepsnių gardinimui.
  • Į 500 ml buteliuką beriu 10-15 uogų ir užpilu spiritu ar dezinfekciniu skysčiu, naudoju įvairių paviršių valymui, uogų kvapas neutralizuoja nemalonų spirito kvapą.

Bet jei uogų miške nerasite, žinau kur jų galite nusipirkti, Vilniuje yra net dvi Delona parduotuvės, jų produktų galima užsisakyti ir internetu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.