Pavasario žalėsių kokteilis su jogurtu (žaliasis airanas)

Kaip gera tokiomis, kaip šiandien, dienomis jau basomis išeiti į mišką, pakramtyti pumpurų, pasidairyti uoliai dirbančių voverių ir pasirinkti po saują šviežių žalumynų.

Mūsų miško paklotė, kaip sakė viena, kaimynė, „užsikrėtė” zuikio kopūstais. O man atrodo, kad Gamta tvarkosi išmintingai ir tai joks užkratas, o kvietimas ragauti vitaminingų ir rūgštelėjusių pavasario dovanų.
Jei jau šiemet samanos baltuoja nuo zuikio kopūsto žiedų, skinu ir dedu jų į tradicinius pavasario kokteilius. Kad būtų gardžiau ir maistingiau, kokteilius plaku su graikišku jogurtu, t.y. darau garsųjį airaną, tik papildau jį žalia spalva ir keliais skoniais.
Žalumynų svarbu nepadauginti, čia galioja taisyklė, kad mažiau yra geriau. Nuotraukoje matote kiek ko naudoju 2 litrams airano.

Taigi reikės:
 Rūgštynių
 Zuikio kopūstų žiedų
 Jaunų kiaulpienių lapų
 Jaunų garšvos lapelių
 1 litro graikiško jogurto (10%)
 1 litro vandens
 1 šaukštelio druskos
Žalumynus nuplaunu, dedu į kokteilinę, užpilu vandeniu ir malu iki skystis tampa tamsiai žalias. Gautą masę nukošiu ir grąžinu į kokteilinę. Tuomet sudedu jogurtą, druską ir keliolika sekundžių plaku.
Gautą žalsvą airaną supilu į patogią tarą ir laikau šaldytuve.
Geriausia sunaudoti per 2-4 dienas.

Parašykite komentarą