Nors varškės šiame apkepe nedaug, visgi jos skonis yra dominuojantis, todėl kartu su ragavusiais nusprendėme jį pavadinti būtent taip.
Nors apkepus esame pratę valgyti karštus ir su lengvais padažais ar uogomis, dėl kiek kitokių ingredientų šį valgome kiek kitaip. Netgi labiau pamėgome šaltą, supjaustytą riekelėmis ir pavyzdžiui apteptą paštetu. Ar su lašišos gabaliukais ir fermentuotomis daržovėmis. Sūrio riekele. Svieste pačirškintais pievagrybiais. Tinka viskas, kuo dengiame duoną.
Paruošti tešlą labai paprasta, tad kai tik turiu kiek kietėti pradedančio lavašo, iškart imuosi šio apkepo. Tiks, žinoma, ir šviežiai nupirktas.
Visą gaminimo eigą nufilmavome su LRT, įrašą rasite ČIA.
O jei labiau mėgstate skaityti receptus, skaitykite toliau.
Aprašysiu vieną porciją, kurią kepu kekso formoje. Apkepą galima gaminti ir apvalioje ar kvadratinėje formoje, tuomet porciją dvigubinu.
1 lavašas
4 kiaušiniai
1 pakelis varškės (180 g)
180 g tarkuoto fermentinio sūrio
200 ml kefyro (galima keisti pienu)
Kadangi lavaše ir sūryje yra daug skonių, dėti druskos ar kitų prieskonių nėra reikalo.
Į gilesnį dubenį įmušu kiaušinius, lengvai juos išsuku, supilu kefyrą, pamaišau, dedu varškę, lengvai trindama įmaišau į masę. Tą patį padarau su tarkuotu sūriu.
Galiausiai imu lavašą ir plėšau jį į masę juostomis. Nėra taisyklės kaip, tiesiog taip, kaip patogu.
Juostas kruopščiai įmaišau, kad pilnai panirtų tešloje, palieku brinkti 15 – 20 minučių.
Sukrečiu į kepimo formą, naudoju silikonines, tad niekuo tepti ar kloti nereikia, jei naudosite formas svylančia danga, patepkite dugną ir bortus sviestu.
Išlyginusi tešlos paviršių, formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180C kaitrą ir kepu apie 50 minučių.
Labai skanus apkepas gaunasi, tinka ir su kava ir su sriuba:).