Morkų lapai.
Naudojate ar visgi išmetate?
Jau pasirodė pirmos šviežios morkos, parduodamos su visa lapija. Ne kartą pastebėjau, kad žmonės prekybcentriuose nusuka lapus ir palieka dėžėse. Visad pasinaudoju tokia proga lapus susirinkti ir parsinešus namo sudėti į dėžutę šaldytuve ir vėliau kepu apkepus, pyragus ar omletus su neįtikėtino gardumo prieskoniu.
Svarbi detalė – kepiniams naudojami tik smulkūs lapeliai, kuriuos reikia nuskabyti nuo stiebų, o šiuos galima supjaustyti ir naudoti kaip prieskonius sriubai ar troškiniui.
Būtinai pabandykite, gal nauji skoniai bent kiek pakels ūpą, o ir maisto nešvaistymo tema kaip niekad aktuali…
2 porcijas omleto lavaše gaminu iš:
4 šaltai rūkytos šoninės juostelių
2 kiaušinių
8 cukinijos griežinėlių
fermentinio sūrio gabaliuko
poros žiupsnių morkų lapelių
apvalaus špinatinio lavašo lapo
žiupsnelio prieskonių (bet kokio mišinio)
Į karštą keptuvę (be jokių riebalų) kloju šoninės juosteles, joms apskrudus supilu išplaktus kiaušinius, dedu cukiniją, tarkuotą sūrį, beriu prieskonius, morkų lapus ir dedu lavašą. Omleto nesūdau, sūraus skonio pakanka šoninėje.
Sumažinu kaitrą ir dengiu dangtį, kepu apie 3 minutes, tuomet omletą perkeliu į lėkštę ir susuku suktinį.
Valgome karštą, kartais su majonezu ar kitu mėgstamu padažu.
Kartais tokius suktiniu ruošiu vakarėliui, kaip šaltą užkandį. Tuomet omletą papildau marinuotais agurkais ar pjaustytomis alyvuogėmis.