Sultinga vištiena

DSC_1405Dėkoju už idėją sloosh blogeriams, na iš tikrųjų ji labai paprasta , bet geniali kaip visos tokios. Tiek smarkiai sultingos vištienos iki šio atradimo nebuvau valgiusi. Aprašysiu vidutinės (1,5-2kg) vištos gamybą.

Vištą ar jos dalis 3h užmerkiu tirpale iš

3l vandens

1st druskos

Nei ilgiau, nei trumpiau mirkyt nereiktų, tuomet vištiena arba nespėja sugert skysčių, arba permirksta ir tampa kieta.  Išmirkusią mėsą gerai nusausinu virtuviniu rankšluosčiu ir įtrinu mišiniu iš

2vš aliejaus

žiupsnio kmynų

žiupsnio maltų lauro lapų

žiupsnio maltų pipirų

1aš malto džiovinto (ar šviežio) čiobrelio

Kepu 200C apie 1,5h.

Patarimas  – taip ruošta vištiena puikiai tinka griliui.

Parašykite komentarą