Dėkoju už idėją sloosh blogeriams, na iš tikrųjų ji labai paprasta , bet geniali kaip visos tokios. Tiek smarkiai sultingos vištienos iki šio atradimo nebuvau valgiusi. Aprašysiu vidutinės (1,5-2kg) vištos gamybą.
Vištą ar jos dalis 3h užmerkiu tirpale iš
3l vandens
1st druskos
Nei ilgiau, nei trumpiau mirkyt nereiktų, tuomet vištiena arba nespėja sugert skysčių, arba permirksta ir tampa kieta. Išmirkusią mėsą gerai nusausinu virtuviniu rankšluosčiu ir įtrinu mišiniu iš
2vš aliejaus
žiupsnio kmynų
žiupsnio maltų lauro lapų
žiupsnio maltų pipirų
1aš malto džiovinto (ar šviežio) čiobrelio
Kepu 200C apie 1,5h.
Patarimas – taip ruošta vištiena puikiai tinka griliui.