Rūkytas karšis

Image

Ar gali būt kas nors skaniau už ką tik išrūkytą žuvį? Tam, žinoma, reikia turėti rūkyklą ir pečkurį. Svarbiausia šiame patiekale yra šviežia žuvis, geri prieskoniai ir teisingos malkos.

Pečkurys kūreno alksniu, tikrai tobulas kvapas.

Pirmiausiai žuvį išdoroju – šakute nubraukiu žvynus ir katei atiduodu išimtus vidurius. Galvos nupjauti nereikia.

Vienam vidutiniam karšiui indelyje susimaišau

1aš druskos

0,5aš džiovinto raudonėlio

žiupsnelį rozmarino

žiupsnelį maltų kadagio uogų

žiupsnelį aitriosios paprikos

Šiuo mišiniu kuo tolygiau ištrinu žuvies vidų, karšį gausiai nubarstau

kaledros grūdeliais (apie 1vš)

ir atiduodu rūkyklos menedžeriui. Po 4-5h tiekiu žuvį su ypatingai šviežia balta duona ir apliejusi karšį citrinos sultimis.

Patarimas – tokiu būdu galima rūkyti daugumą gėlavandenių žuvų.

Parašykite komentarą