Bulvinius blynus kepu visus metus, o štai šviežių rudeninių daržovių blynai – sezoninis patiekalas, mūsų tradicinis derliaus šventės stalo papuošalas ir skanumynas. Derinio su varškės padažu nepagirtų nė vienas dietologas, bet bala nematė jų kartą per metus 🙂 Šie blynai turi savo spalvą ir kvapą – oranžinį moliūgo ir morkų derinį ir nuostabų svogūnų aromatą.
5-8 porcijoms reikės
1 kg bulvių
300 g moliūgo
1 didelės morkos
1 didelio svogūno
Visas daržoves nuskutu/nulupu, perplaunu šaltu vandeniu ir sutarkuoju bulvių tarkavimo mašina (ar smulkiai trintuve virtuviniu kombainu). Tarkius papildau
3 kiaušiniais
1,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
Viską labai gerai išmaišau ir kepu gerai įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius. Varškės padažui gilesniame inde sumaišau
2 pak. riebesnės varškės (apie 400g)
2 šaukštus grietinės
0,5 stiklinės pieno
Žiupsnelį druskos
Blynelius tiekiu karštus, sluoksniuotus su padažu.
Vienas atsakymas į “Daržovių blynai su varškės padažu”