Labiau norėjau aprašyti morkų lapų auginimą namų sąlygomis, bet lėkštės turinys buvo toks skanus, jog nusprendžiau papasakoti apie visą pietų patiekalą. Neseniai užmatyta idėja labai patiko, todėl dabar, ruošiant morkų sultis ar morkų šiaudelius šaldymui, morkų viršūnėlių neišmetu, o merkiu į negilų indą su vandeniu ir po 7-10d. jau valgome šviežius lapus. Nepelnytai užmiršti, turintys savitą skonį, traškūs morkų lapai sužavėjo nuo pirmo kąsnio. Taip pat auginu ir pirmus burokų lapus, tik jie auga ilgiau, netrukus pasidalinsiu receptu ir su jais.
Turime elektrinį grilį, ir kai norisi kepsnio greitai ir dviems, naudojame jį. Neabejotinai, žymiai skanesni yra mėsos atiekalai ant ugnies, taigi didesnei kompanijai visada kaičiame tikrą grilį lauke.
1kg sprandinės
Supjaustau apie 1,5-2cm storio gabalais, dedu į gilų indą ir labai gerai įminkau
1aš druskos
1aš maltų džiovintų pomidorų
6-8 presu išspaustas česnako skilteles
1aš raudonėlio
1aš čiobrelio
1aš aliejaus
1aš skystų garstyčių
Palieku marinuotis bent 2h.
Salotoms 1 porcijai skaičiuoju
1 didesnę morką
2 skilteles česnako
1vš majonezo
žiupsnį šviežių morkų lapų
Morkas ir česnakus sutarkuoju stambia tarka, sumaišau su majonezu ir suberiu lapus.
Mėsą kepu apie 10-12min.
Tiekiu tiesiai iš grilio į lėkštę su garnyru.
Morkų lapai tinka su visomis lapinėmis daržovėmis, sumuštinių papuošimui, padažams.
Tai kaipgi reikia tuos morku lapus auginti?
Miela Aušra, auginimo būdas aprašytas prieš receptą ir apačioje yra nuotrauka, kurioj vietoj neaiškumas? Parašykite, pabandysiu surašyt smulkiau.