Žele desertas su plakta grietinėle, uogomis ir aguonomis

DSC_0004 (2)

 

Valentino dienai?

Vienas paprasčiausiai pagaminamų, bet skoniu tikrai nenusileidžiantis „rimtiems” desertams, saldumynas. Tinka bet kokiai progai, mielai valgomas vaikų, o ir suaugusių mielai ragaujamas. Man labai patinka šaukšteliais barškinamų stiklinių garsas, bandant išgriebti paskutinius skanėsto likučius 🙂

4 porcijoms pagal instrukciją ant pakuotės pagaminu

Želė

Gaminant daugiau, galima naudoti kelių skonių ir spalvų želė, bus dar skaniau.

Atsišildau nedidelį indelį (apie 100g) šaldytų

Uogų – mėlynių, šilauogių, serbentų

Uogas tolygiai paskirstau stikliniuose indeliuose, užpilu atvėsusia želė ir dedu į šaldytuvą. Prieš pat tiekiant, išsiplaku

100ml riebios grietinėlės su

1vš cukraus pudros

Grietinėlę dedu ant želė, gausiai pabarstau

Aguonomis

ir iškarto tiekiu.

Beviltiški tinginiai gali naudoti purškiamą grietinėlę 🙂

Parašykite komentarą