Vienas iš greičiausiai paruošiamų žuvies patiekalų mano virtuvėje. Visada kepu didelį apkepą, mat jis tinka ir pietų, ir vakarienės stalui, šaltas – kaip užkandis ar net ant duonos riekelėmis su daržovėmis. Taip pat šis apkepas turi ypatybę, panašią į cepelinų – kitą dieną pašildytas orkaitėje ar keptuvėje tampa dar skanesniu. Dar vienas malonumas – daug variacijų. Kartais į tešlą įmaišau špinatų ar petražolių, tinka ir gelsvės lapai. O viršų barstau vis kitokiomis sėklomis, tai irgi keičia skonį.
Didelei stiklinei formai juostelėmis supjaustau
1kg menkės, lydekos ar kitos jūrinės žuvies filė
Gilesniame inde labai gerai sumaišau
5 kiaušinius
200lm grietinėlės
4vš krakmolo
1aš druskos
žiupsnelį džiovinto čiobrelio
Galiausiai sudedu labai smulkiai sukapotą
1 didesnį svogūną
Žuvies juosteles sudedu į gautą tešlą, atsargiai permaišau ir pilu į kepimo formą. Viršų barstau burnočio, linų, sezamų sėklomis ar visomis kartu.
Kepu apie 45min.
Pietums tinka su konservuotomis ar šviežiomis daržovėmis, man asmeniškai skaniausia su apvirtomis „al dente” morkomis ir kalafiorais.
Gaminau pagal šį receptą. Skanu, lengvas maistas. Kaip šeima sako – gavosi kiaušinienė su žuvimi 🙂
🙂 Svarbiausia, kad skanu, ir kad žuvies daugiau valgytume