<
p style=”text-align:center;”>Morkų lapus dar prieš kelis metus be jokių skrupulų išmesdavau į kompostinę, tačiau vieną dieną akį patraukė straipsnis apie morkų lapų gydomąsias savybes. Sudomino ir paskatino pabandyti, o pabandžius sustoti jau nebebuvo įmanoma. Žiemą, kai sunaudoju šaldytus lapelius, jų užsiauginu ant palangės iš nupjautų morkų galiukų, o dabar – pats morkų lapų sezonas darže ir turguje. Šviežius lapus dedu daug kur – į salotas, sriubas, žalius kokteilius, jais puošiu sumuštinius ir vienakąsnius. Ir tik neseniai sumaniau jais pagardinti pyrago įdarą. Patiko taip smarkiai, kad dabar kepu pyragus dažniau nei įprastai 🙂 Greitam pyragui naudoju šaldytą bemielę tešlą (2 lapų pakuotę).
Vieną atšildytos bemielės tešlos lakštą kloju į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Įdaro produktai:
2 pak. riebios varškės (ne grūdėtos, apie 400 g)
1 kiaušinis
0,5 aš druskos
150 g šaltai rūkyto kumpio
2 saujos morkų lapų
Varškę ir kiaušinį dedu į gilesnį indą, pasūdau, sutrinu šakute, morkų lapus sukapoju, įmaišau į varškės masę ir ją tolygiai paskleidžiu ant tešlos, kumpį supjaustau smulkiais gabaliukais ir suberiu ant įdaro. Uždedu kitą tešlos lakštą, šakute užspaudžiu tešlos kraštus ir viršų tepu plakiniu iš
1 kiaušinio
žiupsnelio džiovinto čiobrelio
Pyragą kepu apie 40min. 180C.
Tiekiu karštą kaip pagrindinį patiekalą arba kaip karštą užkandį. Pyragas skanus ir šaltas, supjaustytas gabaliukais puikiai tinka kelionėms ir žygiams.
Tikrai skanus.ypač šaltas
Smagu 🙂